IRF anbefaler skift af KOL-inhalator Skift fra Spiriva til Braltus, begge med indholdsstoffet tiotropium, kan spare regionerne for medicinudgifter på 13,5 mio. kr., mener Indsatser for Rationel Farmakoterapi (IRF) i Sundhedsstyrelsen.

Flere patienter med KOL kan skifte til billigste inhalationsbehandling med lægemidlet tiotropium, vurderer Indsatser for Rationel Farmakoterapi (IRF) i Sundhedsstyrelsen. Ved at skifte fra Spiriva Handihaler til Braltus Zonda. Braltus Zonda indeholder samme lægemiddelstof som Spiriva Handihaler, og begge præparater har generelt tilskud. Men Braltus Zonda er ca. to kr. billigere end Spiriva Handihaler pr. døgndosis. Dermed vurderer IRF, at der ved skiftet er besparelser at hente for patienter og regioner.  I 2017 gik regionerne ifølge IRF glip af en samlet...

Prøv Dagens Pharma gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få gratis adgang til alle artikler på Dagens Pharma i fire uger. Du modtager også nyhedsbrevet, med de seneste nyheder og historier fra pharmabranchen, fire gange ugentligt (mandag-torsdag). Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.