Socialt udsatte KOL-patienter undlader at tage medicin Godt en tredjedel af de KOL-patienter, som besøger et lungeambulatorium, tager deres medicin sjældnere end de burde, mens fem pct. aldrig indløser en recept.

32 pct. af de KOL-patienter, som frekventerer et lungeambulatorium, tager deres medicin sjældnere, end de burde, mens fem pct. aldrig indløser en recept på KOL-medicin. Det viser et nyt landsdækkende registerstudie, som ph.d.-studerende Sandra Søgaard Tøttenborg fra Institut for Folkesundhedsvidenskab ved Københavns Universitet har stået i spidsen for. Studiet baserer sig på data fra 2008 til 2012 fra det danske register for KOL og viser, at det er de socialt udsatte KOL-patienter, som er i størst risiko for ikke at...

Prøv Dagens Pharma gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få gratis adgang til alle artikler på Dagens Pharma i fire uger. Du modtager også nyhedsbrevet, med de seneste nyheder og historier fra pharmabranchen, fire gange ugentligt (mandag-torsdag). Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.