Hvis Medicinrådet har afvist en behandling med et lægemiddel som standardbehandling, er det fremover ikke muligt for en patient med livstruende sygdom at søge om at få lægemidlet som led i eksperimentel behandling – sagen vil slet ikke bliver fremlagt for Sundhedsstyrelsens ekspertpanel for eksperimentel behandling af livstruende sygdom. Det fremgår af referatet fra seneste møde (pdf) i Tværregionalt Forum for Koordination af Medicin. Det er ikke første gang, at ekspertpanelets arbejdsområde har været til diskussion i det tværregionale forum,...

Medicinrådet skal nu vejlede praktiserende læger om tilskudsmedicin: Viden skal være let tilgængelig Rådgivning af alment praktiserende læger er fra årsskiftet overgået fra Sundhedsstyrelsen til Medicinrådet. Det skal sikre ensartet brug af medicin på tværs af landet og samtidig skabe mere sammenhæng i sundhedsvæsenet på tværs af sektorerne.
Skriv en kommentar
Færre søger råd om eksperimentel behandling: »Kræftbehandlingerne er blevet meget bedre« Det skyldes formentlig bedre behandlinger, siger enhedschef Claus Malta Nielsen om få sager for Sundhedsstyrelsens rådgivende panel for eksperimentel behandling. Ordningen har også været med til at sætte skub i en vigtig udvikling på området, lyder det fra cheflæge Ulrik Lassen.
Skriv en kommentar
Hanne Rolighed går på pension: »Prioritering er også at turde sige nej til noget, der virker« Hanne Rolighed Christensen har gennem årtier haft en central rolle i forhold til de fleste aspekter af lægemiddelanvendelse i det danske sundhedsvæsen og har nærmest været synonym med specialet klinisk farmakologi. Nu giver hun stafetten videre og går på pension. Ikke på grund af mangel på energi eller ideer, men fordi der skal være bedre plads til musikken, kunsten, naturen og familien.
Skriv en kommentar
Den moderne koppevaccine er blevet kuren mod en ny potentiel global sundhedskrise Bavarian Nordics bioteknologiske 90'er-opdagelse af koppevaccinen Imvanex er vejen ud af en lurende sundhedskrise i form af Vestens første udbrud af abekopper. Lige nu handler det dog mest om det danske firmas evne til at levere vaccinerne hurtigt nok.
Skriv en kommentar
Lægemiddelstyrelsen vil styrke lægers indberetning af bivirkninger En ny kampagne fra Lægemiddelstyrelsen skal styrke kvaliteten af danske lægers indberetninger. En indberetning fra en dansk læge i marts fik afgørende betydning for Sundhedsstyrelsens pausering af AstraZeneca-vaccine.
Skriv en kommentar
Trods massiv efterspørgsel på influenzavacciner: SSI fastholder 75 pct.’s målsætning Både Statens Serum Institut, Danske Lægers Vaccinations Service og Danmarks Apotekerforening melder om stor interesse fra danskerne for at lade sig vaccinere mod influenza. Målet er stadig at vaccinere 75 pct. af risikogruppen og 75 pct. af sundhedspersonalet.
Skriv en kommentar
National tværfaglig gruppe har sikret remdesivir til patienter med COVID-19 Et hurtigt etableret, nationalt multidisciplinært team har med succes sikret, at alle danske COVID-19-patienter, der opfyldte kriterierne for remdesivir-behandling, har fået behandlingen. Medicinen er indtil videre stillet gratis til rådighed af producenten, Gilead.
Skriv en kommentar
Overlæge: Eksperimentelt ekspertråd modarbejder prioritering Sundhedsstyrelsens rådgivning om eksperimentel behandling åbner kattelem til dyre behandlinger, påpeger ledende overlæge. Særligt AUH benytter sig af rådgivningen, men her afviser lægefaglig direktør, at det er problematisk.
Skriv en kommentar
Danske Patienter om forskel i eksperimentel behandling: »Helt uacceptabelt« Der er store geografiske forskelle på, hvor ofte regionerne søger rådgivning om eksperimentel behandling hos Sundhedsstyrelsen, og det er problematisk, mener Morten Freil, direktør i Danske Patienter.
Skriv en kommentar
Læger vest for Storebælt undersøger oftere muligheder for eksperimentel behandling Sjællandske patienter med livstruende sygdom får i mindre grad 'sidste mulighed' for behandling, viser ny rapport fra Sundhedsstyrelsen. Ifølge styrelsen kan det skyldes kulturforskelle på sygehusene.
Skriv en kommentar
»Læger har fortsat rig mulighed for at ordinere ny medicin« Danske Regioners krav om, at en læge skal have en særlig grund til at ordinere et lægemiddel, som ikke er standardbehandling – det syvende princip – er ikke et forsøg på at afholde læger fra at ordinere ny medicin, som ikke er standardbehandling, sådan som patientforeninger meldte ud ved høring.
Skriv en kommentar