Mads Nordahl Svendsen
»Hvad er det for et behov, de har i vest,« spørger Mads Nordahl Svendsen, ledende overlæge på onkologisk afdeling på Sjællands Universitetshospital. Han undrer sig over, at hospitaler i Vestdanmark langt oftere henvender sig til Sundhedsstyrelsen for at få rådgivning om eksperimentel behandling.

Overlæge: Eksperimentelt ekspertråd modarbejder prioritering Sundhedsstyrelsens rådgivning om eksperimentel behandling åbner kattelem til dyre behandlinger, påpeger ledende overlæge. Særligt AUH benytter sig af rådgivningen, men her afviser lægefaglig direktør, at det er problematisk.

Der er store forskelle på, hvor ofte lægerne i Øst- og Vestdanmark undersøger mulighederne for eksperimentel behandling til patienter med livstruende sygdom, viser en ny årsrapport fra Sundhedsstyrelsen. Sygehuslæger på Fyn og i Jylland søger markant oftere råd og vejledning hos Sundhedsstyrelsens ekspertpanel sammenlignet med læger i Region Sjælland og Region Hovedstaden. De store regionale forskelle, som rapporten afslører, er imidlertid ikke et udtryk for ulighed i sundhed, vurderer Mads Nordahl Svendsen, ledende overlæge på onkologisk afdeling på Sjællands Universitetshospital....

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Prøv Dagens Pharma gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få gratis adgang til alle artikler på Dagens Pharma i fire uger. Du modtager også nyhedsbrevet, med de seneste nyheder og historier fra pharmabranchen, fire gange ugentligt (mandag-torsdag). Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.


Allerede bruger? Log ind