Region Midtjylland skal spare 35 mio. kr. på medicinudgifter i 2019 og yderligere 40 mio. kr. i 2020 Det fremgår af det nye budget for 2019, som alle regionens partier blev enige om natten til onsdag. I budgetaftalen er partnere blevet enige om fire mål, der skal skabe en reduktion på medicinudgifterne. Det gælder reducering af polyfarmaci, større inddragelse af patienter i beslutninger om behandling og at mindre medicin går til spilde. Og så har regionen et fjerde mål, der går...

Jørgen Schøler går på pension, men fortsætter som formand for Medicinrådet Venner og kolleger sagde i sidste uge farvel til Jørgen Schøler Kristensen, der har valgt at lade sig pensionere fra stillingen som lægefaglig direktør på AUH. Samtidig stopper han fra årsskiftet som konstitueret koncerndirektør i Region Midtjylland. Han fortsætter dog som formand for Medicinrådet.
Skriv en kommentar
Region Midtjyllands udgifter til hospitalsmedicin stiger Særligt de mest udgiftstunge lægemidler koster Region Midtjylland flere penge i årets tre første kvartaler sammenlignet med sidste år. En tredjedel af regionens udgifter til hospitalsmedicin fordeler sig på blot 15 lægemidler.
Skriv en kommentar
Region sparer millioner på unødvendig medicinudskrivning Region Midtjylland har forbedret patientsikkerhed og sparet otte mio. kr. ved at efteruddanne praktiserende læger i kritisk gennemgang af medicinlister.
Skriv en kommentar
Blødermidler topper listen over mest udgiftstunge lægemidler i Midtjylland Overordnet er udgifterne til de 15 dyreste lægemidler i Region Midtjylland faldet. Et lægemiddel har dog haft en vækst på 329 pct. Se listen over de 15 dyreste lægemidler i Midtjylland.
Skriv en kommentarSundhedsstyrelsen går i dialog med Region Midtjylland om Avastin-beslutning Region Midtjylland skal forklare Sundhedsstyrelsen, hvorfor regionen ikke længere vil give patienter med tilbagefald af hjernetumorer behandling med Avastin.
Skriv en kommentarRegion Midtjylland stopper med at bruge Avastin til behandling af hjernetumorer Midtjylland vil som eneste region ikke længere finansiere Avastin-behandling til patienter med hjernetumorer. Det har fået Dansk Neuro-Onkologisk Gruppe til at sende bekymringsbreve til Sundhedsstyrelsen og Styrelsen for Patientsikkerhed.
Skriv en kommentarMidtjylland er klar til at droppe Avastin til behandling af hjernetumorer På baggrund af en gennemgang af Avastins effekt melder klinikere i Region Midtjylland sig nu klar til at stoppe brugen af midlet til behandling af hjernetumorer, hvis de andre regionerne følger trop.
Skriv en kommentar
Efter pres fra industrien: Regionerne måtte opgive sparekrav til forsøgsordning med fortrolige medicinpriser Efter markante indspark fra lægemiddelvirksomheder og patientforeninger er det ikke længere et krav, at ny forsøgsordning med fortrolige medicinpriser skal føre til besparelser på tilskudsmedicin, som regionerne ellers ønskede. Lif og Danske Patienter roser høringsprocessen.
Skriv en kommentar
Apotekerforeningen: Indførelse af generisk ordination vil gavne patienter, læger og apoteker På baggrund af en nyere analyse vil Lægemiddelstyrelsen ikke entydigt anbefale eller fraråde indførsel af generisk ordination i Danmark. Apotekerforeningen er mere positiv, og ser flere fordele end ulemper. Samtidig opfordrer foreningen til at stole på apotekernes faglighed.
Skriv en kommentar
Nyt håb til kronikere: Forsøgsordning skal flytte dyre behandlinger fra sygehuse til speciallægepraksisser 1. juli træder en treårig forsøgsordning i kraft, der giver regionerne mulighed for at forhandle fortrolige rabatter på tilskudsmedicin og samtidig flytte behandlingen væk fra sygehusene. Ordningen skal slå tre fluer med ét smæk og give flere patienter med kroniske sygdomme hurtigere adgang til innovativ og dyr medicin med offentligt tilskud, samtidig med at industrien øger sin omsætning, mens regionerne sparer penge.
Skriv en kommentar
I almen praksis er behandlingen af kronisk nyresygdom god, men der er rum til forbedringer En stor gennemgang af behandlingen af kronisk nyresygdom i almen praksis peger på, hvor tingene går efter bogen, og hvor der er plads til forbedringer. Vi skal være bedre til at identificere den gruppe patienter, som kan have gavn af behandling med nogle af de nye lægemidler, siger professor og overlæge Henrik Birn.
Skriv en kommentar