Det er problematisk, at børn under 16 år ikke er omfattet af den kliniske retningslinje, Sundhedsstyrelsen tidligere i år udsendte på området. Det mener Psoriasisforeningen, der ønsker en behandlingsvejledning for de op mod 40.000 børn, der lider af psoriasis. I en pressemeddelelse siger foreningens direktør, Lars Werner: »Det er et kæmpe problem, at børnenes behov ikke bliver imødekommet. De skal leve med deres psoriasis resten af livet, og derfor er det afgørende, at de bliver taget alvorligt og får en god...

Nyt håb til kronikere: Forsøgsordning skal flytte dyre behandlinger fra sygehuse til speciallægepraksisser 1. juli træder en treårig forsøgsordning i kraft, der giver regionerne mulighed for at forhandle fortrolige rabatter på tilskudsmedicin og samtidig flytte behandlingen væk fra sygehusene. Ordningen skal slå tre fluer med ét smæk og give flere patienter med kroniske sygdomme hurtigere adgang til innovativ og dyr medicin med offentligt tilskud, samtidig med at industrien øger sin omsætning, mens regionerne sparer penge.
Skriv en kommentar
I almen praksis er behandlingen af kronisk nyresygdom god, men der er rum til forbedringer En stor gennemgang af behandlingen af kronisk nyresygdom i almen praksis peger på, hvor tingene går efter bogen, og hvor der er plads til forbedringer. Vi skal være bedre til at identificere den gruppe patienter, som kan have gavn af behandling med nogle af de nye lægemidler, siger professor og overlæge Henrik Birn.
Skriv en kommentar
Tre ud af fire voksne med ADHD dropper ud af deres medicinske behandling Flere og flere voksne får stillet en diagnose med ADHD, og flere kommer også i medicinsk behandling. Selvom medicin kan forbedre langtidsprognosen for de fleste med ADHD og derfor er en vigtig del af behandlingen, har tre ud af fire danskere med ADHD alligevel droppet medicinen inden for fem år, viser studie.
1 kommentar
Ny lægemiddelkandidat giver håb i kampen mod gule stafylokokker Et schweizisk-hollandsk biotekfirma har udviklet en helt ny type lægemiddel mod gule stafylokokker. Lægemidlet, som angriber bakterier, er blevet undersøgt i vævsprøver fra danske patienter med T-lymfekræft i huden, og resultaterne har været så lovende, at der kan være et klinisk forsøg med denne hårdt prøvede patientgruppe på vej allerede til næste år.
Skriv en kommentar
Aclasta kan ikke forhindre tab af knoglemineral ved pause fra Prolia Danske læger har undersøgt muligheden for at erstatte behandling med Prolia med Aclasta til patienter med knogleskørhed. Desværre ser det ikke ud til, at Aclasta kan forhindre tab af knoglemineral, når behandlingen erstatter behandling med Prolia, men forsøget har dog alligevel ført til behandlingsændring for nogle patienter på AUH.
Skriv en kommentar
Forskere vil knække koden for medicinsk behandling af skizofreni Det skal være langt lettere for læger at finde den rette medicin til patienter med skizofreni – sådan lyder formålet med et nyt dansk forskningsprojekt. Lundbeckfonden skyder 1,6 mio. kr. i projektet.
Skriv en kommentar
Revolutionerende blødermiddel er uden værdi for den store patientgruppe I sidste uge gav Medicinrådet sin vurdering af Hemlibras kliniske merværdi for patienter med Hæmofili A. Ingen merværdi, lød dommen på, selvom midlet sidste år fik tomlen op til en mindre patientgruppe. Der er brug for mere viden, vurderer overlæge på AUH.
Skriv en kommentarNyt studie: Epilepsimedicin under graviditet øger risikoen for ADHD hos barnet Et nyt dansk studie baseret på data for mere end 900.000 danske børn viser, at risikoen for at et barn udvikler ADHD forøges, hvis moren behandles med stoffet valproat, der findes i epilepsimedicin.
Skriv en kommentar