Avastin – et antistof til immunterapi mod bl.a. lungekræft, tarmkræft og brystkræft – bruges ofte off-label mod hjernetumorer på landets hospitaler. Men ifølge farmakologisk afdeling på Aarhus Universitetshospital kan effekten ikke dokumenteres, og derfor er lægerne i Region Midtjylland nu klar til at droppe Avastin til netop det formål. Sådan lød melding fra regionen på et møde i Tværregionalt forum for Koordination af Medicin 18. september, hvor man drøftede, hvordan lægemiddelskomitéer kan identificere behandlinger uden effekt, men med risiko for...
Region Hovedstaden har positive erfaringer med Avastin til udvalgte hjernetumorpatienter Midtjylland har sagt stop til at behandle tilbagefald af hjernetumorer med Avastin. Erfaringer fra Hovedstaden viser dog, at nøje udvalgte hjernetumorpatienter med tilbagefald har ‘overbevisende effekt’ af behandlingen.
Skriv en kommentarSundhedsstyrelsen går i dialog med Region Midtjylland om Avastin-beslutning Region Midtjylland skal forklare Sundhedsstyrelsen, hvorfor regionen ikke længere vil give patienter med tilbagefald af hjernetumorer behandling med Avastin.
Skriv en kommentarRegion Midtjylland stopper med at bruge Avastin til behandling af hjernetumorer Midtjylland vil som eneste region ikke længere finansiere Avastin-behandling til patienter med hjernetumorer. Det har fået Dansk Neuro-Onkologisk Gruppe til at sende bekymringsbreve til Sundhedsstyrelsen og Styrelsen for Patientsikkerhed.
Skriv en kommentar
I almen praksis er behandlingen af kronisk nyresygdom god, men der er rum til forbedringer En stor gennemgang af behandlingen af kronisk nyresygdom i almen praksis peger på, hvor tingene går efter bogen, og hvor der er plads til forbedringer. Vi skal være bedre til at identificere den gruppe patienter, som kan have gavn af behandling med nogle af de nye lægemidler, siger professor og overlæge Henrik Birn.
Skriv en kommentar
Tre ud af fire voksne med ADHD dropper ud af deres medicinske behandling Flere og flere voksne får stillet en diagnose med ADHD, og flere kommer også i medicinsk behandling. Selvom medicin kan forbedre langtidsprognosen for de fleste med ADHD og derfor er en vigtig del af behandlingen, har tre ud af fire danskere med ADHD alligevel droppet medicinen inden for fem år, viser studie.
1 kommentar
Hanne Rolighed går på pension: »Prioritering er også at turde sige nej til noget, der virker« Hanne Rolighed Christensen har gennem årtier haft en central rolle i forhold til de fleste aspekter af lægemiddelanvendelse i det danske sundhedsvæsen og har nærmest været synonym med specialet klinisk farmakologi. Nu giver hun stafetten videre og går på pension. Ikke på grund af mangel på energi eller ideer, men fordi der skal være bedre plads til musikken, kunsten, naturen og familien.
Skriv en kommentar
Ny lægemiddelkandidat giver håb i kampen mod gule stafylokokker Et schweizisk-hollandsk biotekfirma har udviklet en helt ny type lægemiddel mod gule stafylokokker. Lægemidlet, som angriber bakterier, er blevet undersøgt i vævsprøver fra danske patienter med T-lymfekræft i huden, og resultaterne har været så lovende, at der kan være et klinisk forsøg med denne hårdt prøvede patientgruppe på vej allerede til næste år.
Skriv en kommentar
Jørgen Schøler går på pension, men fortsætter som formand for Medicinrådet Venner og kolleger sagde i sidste uge farvel til Jørgen Schøler Kristensen, der har valgt at lade sig pensionere fra stillingen som lægefaglig direktør på AUH. Samtidig stopper han fra årsskiftet som konstitueret koncerndirektør i Region Midtjylland. Han fortsætter dog som formand for Medicinrådet.
Skriv en kommentar
Signalmolekyle kan rumme nøglen til kuren mod ALS og alderdom Muskler kommunikerer med motorneuronerne ved hjælp af et molekyle, som forskere nu tester som en mulig kur mod alt fra diabetes til ALS og alderdom.
Skriv en kommentar
Topforskers dom: Her blev ECTRIMS for alvor interessant Dagens Pharma har taget en snak med overlæge og professor Finn Sellebjerg om de mest interessante forskningsnyheder fra årets kongres for European Committee for Treatment and Research in Multiple Sclerosis.
Skriv en kommentar
Region Sjælland efterlyser bedre data til Oxycodon-indsats Brugen af det berygtede smertestillende opioid Oxycodon stiger over hele landet. Flest recepter pr. indbygger udskrives i Region Sjælland, men skal området for alvor kulegraves, er der brug for bedre data på området, lyder det fra leder af regionens lægemiddelenhed.
Skriv en kommentar