Jes Søgaard
Medicinrådet bevæger sig ind i ukendt land, når de overgår til systematisk brug af Qalys i vurderingen af lægemidler – det kræver nemlig analyser, der er betydeligt mere samfundsvidenskabelige end i dag, siger professor i sundhedsøkonomi Jes Søgaard.

Medicinrådets tvinges til at lave mere samfundsvidenskabelige analyser Det bliver en udfordring for Medicinrådet at droppe klinisk merværdi til fordel for Qalys, der lægger op til at se på både effekter og afledte effekter af et lægemiddel over meget længere tidshorisonter end hidtil, siger sundhedsøkonom. 

Når Medicinrådet i nær fremtid systematisk begynder at bruge Qalys frem for klinisk merværdi, vil det ikke kun forbedre processen ved f.eks. at gøre den mere transparent – det vil også kaste rådet ud på dybt vand ved at tvinge det til at lave nogle mere samfundsmæssige analyser frem for de hidtil strengt naturvidenskabelige. Det vurderer Jes Søgaard, der som professor i sundhedsøkonomi følger Medicinrådets arbejde tæt.  »Det at overgå til Qalys er ikke i 100 pct. harmoni med den...

Prøv Dagens Pharma gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få gratis adgang til alle artikler på Dagens Pharma i fire uger. Du modtager også nyhedsbrevet, med de seneste nyheder og historier fra pharmabranchen, fire gange ugentligt (mandag-torsdag). Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.