Jes Søgaard
Hvis Region Nordjylland og Region Syddanmark har lidt færre patienter, som får lægemidler med prisfald, så kan det være forklaringen på, at medicinudgifterne her er steget og ikke faldet som i de øvrige regioner, siger professor i sundhedsøkonomi Jes Søgaard.

Medicinudgifter stiger mest i Nordjylland og Syddanmark Region Nordjylland og Syddanmark er de regioner, hvor medicinudgifter ifølge ny rapport er steget mest, hvis man sammenholder perioden 3. kvartal 2018 til 2. kvartal 2019 med tilsvarende periode året før.

Region Nordjylland og Region Syddanmark er de regioner, der har haft de største stigninger i medicinudgifter i perioden 3. kvartal 2018 til 2. kvartal 2019. Det viser en medicinmonitoreringsrapport, som Region Midtylland netop har publiceret. I den periode har Region Syddanmark et vækstindekstal på 104,0 og Region Nordjylland har 103,9. Region Hovedstaden og Region Midtjylland har begge et vækstindekstal på omkring 101. Region Sjælland har som den eneste region et indekstal på lige knap 100, hvilket indikerer, at udgifterne her...

Prøv Dagens Pharma gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få gratis adgang til alle artikler på Dagens Pharma i fire uger. Du modtager også nyhedsbrevet, med de seneste nyheder og historier fra pharmabranchen, fire gange ugentligt (mandag-torsdag). Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.