Medicinrådet med to nye anbefalinger: Prisnedslag gav pote for Astellas Novartis' kræftpille alpelisib blev ikke godkendt som en del af standardbehandlingen mod brystkræft på Medicinrådets møde i sidste uge. En undergruppe af leukæmipatienter kan dog se frem til en ny behandlingsmulighed, efter at Medicinrådet anbefalede Astellas Pharmas gilteritinib.

Sidste uges 68. møde i Medicirådet blev en nedtur for Novartis. Medicinrådet valgte ikke at anbefale landets kræftlæger at ibrugtage den schweiziske medicinalgigants kræftpille alpelisib, der er markedsført som Piqray. Novartis havde ansøgt om, at lægemidlet, der skal tages dagligt i 300 mg, bliver anbefalet til behandling af en særlig form for brystkræft, hvor kræftcellerne har PIK3CA-mutationen. Desuden skal skal kræftcellerne udtrykke østrogenreceptorer (ER), men ikke vækstfaktorreceptorer (HER2). Novartis havde ansøgt om ibrugtagning som både første- og andenlinjebehandling efter en...

Prøv Dagens Pharma gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få gratis adgang til alle artikler på Dagens Pharma i fire uger. Du modtager også nyhedsbrevet, med de seneste nyheder og historier fra pharmabranchen, fire gange ugentligt (mandag-torsdag). Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.