Både lægemiddelproducenter, patienter og læger kan ånde lettet op. Medicinrådet besluttede onsdag i sidste uge på et ekstraordinært rådsmøde at fastholde sin anbefaling af de effektive, men dyre migrænemidler erenumab, fremanezumab og galcanezumab. Jeg synes, at det er fint, at de (Medicinrådet, red.) fastholder anbefalingen. De patienter, som får en effektiv behandling, siger, at de har fået et nyt liv Faisal Mohammad Amin, formand for Dansk Hovedpine Selskab og speciallæge i neurologi Beslutningen hviler på nye, men endnu fortrolige data...

Studie kortlægger nye måder, migræneanfald bliver udløst på Forskere fra Dansk Hovedpine Center har afdækket nye mekanismer, som er med til at udløse migræneanfald. Det kan muligvis være med til at forklare, hvorfor medicin mod migræne ikke virker for alle patienter. Professor bag forskningen håber, at opdagelsen kan stimulere lysten til at udvikle ny migrænemedicin.
Skriv en kommentar
Patentudløb på øjenmedicin kan skabe besparelser, men ventetid for patienterne Det europæiske patentudløb på Novartis' lægemiddel Lucentis har åbnet for markedsføring af et biosimilært alternativ inden for våd AMD. Det har fået Medicinrådet og Amgros til at øjne besparelser i medicinbudgetterne, mens klinikerne frygter for kapaciteten.
Skriv en kommentar
Novartis tabte 300 mio. kr. i omsætning i 2021: »Vi må gøre alt, vi kan for at hente det tilbage« Novartis er faldet fra en tredjeplads til en sjetteplads på Dagens Pharmas liste over lægemiddelindustriens mest omsættende danske datterselskaber i 2021. Faldet på 30 pct. skyldes bl.a. et tabt udbud, fortæller adm. direktør Peter Drøidal.
Skriv en kommentar
Nyt migrænemiddel rykker endestationen for migrænepatienter lidt længere væk Godkendelsen af rimegepant i Danmark glæder overlæge og formand for Dansk Hovedpine Selskab Faisal Mohammad Amin. Det giver personer med episodisk migræne én mulighed mere for at komme hovedpinen til livs. Han ser også gerne, at lægemidlet bliver tilbudt personer med kronisk migræne, mens de er på venteliste til hovedpineklinikkerne.
Skriv en kommentar
Novartis og Janssen håber, at nye principper betyder flere alternative prisaftaler De to landechefer Peter Drøidal og Julie Brooker fra hhv. Novartis og Janssen glæder sig over Amgros åbenhed over for brugen af alternative aftalemodeller, som bl.a. kan skabe større risikodeling i Amgros' prisaftaler med industrien.
Skriv en kommentarLundbeck tester migrænemiddel op mod konkurrenterne
Skriv en kommentar
Heunicke giver opsang til industrien: Lægemiddelvirksomheder har også et ansvar På et samråd i Folketingets sundhedsudvalg i går fejede sundhedsministeren venstrefløjens kritik af bordet og kritiserede samtidig lægemiddelfirmaer, der udvikler medicin til sjældne sygdomme, for at levere mangelfuld dokumentation for effekten.
Skriv en kommentar
Sundhedsøkonom efterlyser åbenhed om ny rabat på Luxturna Professor i sundhedsøkonomi Jes Søgaard undrer sig over, hvorfor Medicinrådet og Amgros ikke vil melde ud, hvor stor rabat de har fået på en ny prisaftale for genterapien Luxturna mod en sjælden genetisk øjensygdom.
Skriv en kommentar
Aftaler om risikodeling er vejen frem for genterapier, men ikke for alle nye lægemidler ANALYSE: På mødet i juni anbefalede Medicinrådet genterapien, Hemgenix, til hæmofili B-patienter. En aftale om risikodeling mellem Amgros og CSL Behring har fjernet usikkerheden, og prisen er også sat ned. Aftaler om risikodeling er vejen frem, hvis flere gen- og avancerede terapier skal i brug i det danske sundhedsvæsen, men de er langtfra løsningen for alle lægemidler uden markedsadgang i dag.
Skriv en kommentar
Sundhedsøkonom om Medicinrådet: »Det har bestemt været i stand til at gøre en forskel i forsøget på at lave priskonkurrence« Medicinrådets årsrapport viser, at rådet er lykkedes med at gøre en forskel på prissiden, lyder det fra sundhedsøkonom Trine Kjær. Den viser desuden, at godt halvdelen af sagerne bliver behandlet til tiden. Det glæder Lægemiddelindustriforeningen, som dog savner mere transparens i afslag.
Skriv en kommentarMedicinrådet kommer med seks nye anbefalinger Der er kommet seks nye anbefalinger fra Medicinrådet på områder som kronisk nyrekræft og kronisk myeloid leukæmi. Rådet er desuden kommet med en ny medicinanbefaling til muskelsvind og et nyt klinisk sammenligningsgrundlag.
Skriv en kommentar