»Indtil nu har vi i forhold til Alzheimers sygdom kun kunnet tilbyde symptomlindrende behandling – og de præparater til symptomlindring, vi bruger i dag, kom på markedet engang i 1990'erne,« siger professor Steen Hasselbalch.

Et nyt kapitel inden for behandling af Alzheimers Alzheimers-medicin baseret på laboratoriefremstillede antistoffer vurderes lige nu i Det Europæiske Medicinagentur, EMA. Medicinen har – som de første midler nogensinde – en sygdomsmodificerende effekt på den frygtede demenslidelse.

En helt ny type medicin mod demenslidelsen Alzheimers sygdom, der nu er på markedet i USA, kan i løbet af kort tid banke på døren til det danske marked. Medicinen bygger på antistoffer fremstillet i et laboratorium – monoklonale antistoffer – og lægemidlet kan noget, som ingen alzheimersmedicin hidtil har kunnet: Fjerne noget af den proteinophobning, som er en del af demenslidelsen, og medicinen har en sygdomsmodificerende effekt. Men medicinen er dyr: Uden tilskud koster den 26.500 USD* (ca. 180.000...

Prøv Dagens Pharma gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få gratis adgang til alle artikler på Dagens Pharma i fire uger. Du modtager også nyhedsbrevet, med de seneste nyheder og historier fra pharmabranchen, fire gange ugentligt (mandag-torsdag). Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.