»Min holdning til brugen af antipsykotiske lægemidler som Rexulti til behandling af agitationer hos patienter med Alzheimers er, at vi skal være meget tilbageholdende. Vi ser i forvejen et alt for højt forbrug af antipsykotika hos vores medborgere med demenssygdomme. Det er problematisk, fordi lægemidlerne kommer med rigtig mange bivirkninger,,« siger overlæge Kristian Steen Frederiksen.

FDA er begejstrede for Lundbeck-middel til personer med Alzheimers – dansk overlæge siger nej tak Midt i april udtrykte et ekspertpanel under FDA stor begejstring for Lundbecks skizofreni- og depressionsmiddel Rexulti til behandling af agitationer hos personer med Alzheimers. Dansk overlæge undværer dog gerne lægemidlet i Danmark og mener, at der skal helt andre tilgange til af løse problemet med agitationer hos personer med Alzheimers.

Hos Lundbeck var der i midten af april god grund til at have armene løftet over hovedet.  Årsagen var, at ekspertpanelerne Psychopharmacologic Drugs Advisory Committee og Peripheral and Central Nervous System Drugs Advisory Committee under den amerikanske sundhedsmyndighed FDA med stemmerne ni til én stemte for en anbefaling af Lundbecks antipsykotiske middel Rexulti til behandling af agitationer, altså udadreagerende og ofte aggressiv adfærd, hos personer med Alzheimers. Eksperterne havde gennemgået den tilgængelige data og fundet, at der var tilstrækkelige beviser...

Prøv Dagens Pharma gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få gratis adgang til alle artikler på Dagens Pharma i fire uger. Du modtager også nyhedsbrevet, med de seneste nyheder og historier fra pharmabranchen, fire gange ugentligt (mandag-torsdag). Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.