9.500 forskere fra hele verden var 31. juli til 4. august samlet i San Diego for at deltage i årets store kongres for forskning i demens og Alzheimers i regi af Alzheimer’s Association. I alt blev det til præsentation af 4.000 nye forskningsresultater inden for den basale biologi bag hjernens aldring, risikofaktorer for udvikling af demenssygdomme, og hvordan man kan behandle sygdommene og bedst tage vare på dem, for hvem hukommelsen svigter. Arrangørerne bag kongressen har selv fremhævet en håndfuld...

Direktør i Alzheimerforeningen: Vi har akut brug for medicin mod demens Hvis vi ikke snart finder bedre behandlinger til personer med en række demenssygdomme, kommer presset fra demografien til at slå den økonomiske bund ud af sundhedssystemet. Det forudsiger adm. direktør i Alzheimerforeningen, Nis Peter Nissen.
Skriv en kommentar
Godkendelse af alzheimersmiddel og RSV-vaccine kan føre til millardforretninger Senior aktieanalytiker Søren Løntoft Hansen er i denne uges Dagens Pharma på jagt i de danske lægemiddelproducenters pipelines. I sidste og tredje artikel af føljetonen kommer han i dag med sit bud på tre potentielle milliardforretninger, hvis lægemidlerne går igennem senstadieforsøg.
Skriv en kommentar
Nyt studie: Demens og antipsykotisk medicin kan være en dødbringende cocktail Ny dansk forskning viser, at risikoen for at dø stiger med 35 pct., hvis personer med demens behandles med antipsykotisk medicin. Professor opfordrer til fornyelse af demenshandlingsplanen.
Skriv en kommentar
Status på Alzheimers: 40 pct. af de nye lægemiddelhåb er udviklet mod andre sygdomme Verdens lægemiddelgiganter forsøger stadig at knække koden til at få skovlen under Alzheimers. 28 lægemidler er i fase 3, og 2 af fase 3-forsøgene bliver udført i Danmark. 40 pct. af alle lægemiddelkandidater er oprindeligt designet til at ramme helt andre sygdomme.
Skriv en kommentar
Mavenclad imponerer blandt danske patienter med multipel sklerose Fire år med Mavenclad til danske patienter med multipel sklerose er opløftende læsning, viser nyt studie. Patienterne oplever markant færre attakker og mindre sygdomsprogression. Desuden kommer behandlingen med næsten ingen bivirkninger.
Skriv en kommentarStatiner frikendt for at øge risikoen for hjerneblødning Et nyt studie frikender statiner for at øge risikoen for første gangs hjerneblødninger. Det ser faktisk ud til, at statiner i stedet er forbundet med en lavere risiko for første gangs hjerneblødning, og det er godt nyt for dem, der har været bekymret omkring brugen af statiner til at sænke kolesteroltallet.
Skriv en kommentar
Nyt migrænemiddel rykker endestationen for migrænepatienter lidt længere væk Godkendelsen af rimegepant i Danmark glæder overlæge og formand for Dansk Hovedpine Selskab Faisal Mohammad Amin. Det giver personer med episodisk migræne én mulighed mere for at komme hovedpinen til livs. Han ser også gerne, at lægemidlet bliver tilbudt personer med kronisk migræne, mens de er på venteliste til hovedpineklinikkerne.
Skriv en kommentarRoche stopper demensforsøg
Skriv en kommentarLundbeck-middel viser resultater mod demens
Skriv en kommentar
Alt for få danskere med migræne behandles efter retningslinjerne Triptaner er andetvalget efter paracetamol og ibuprofen til danskere med migræne. En rundspørge blandt 400 personer med migræne viser, at kun de færreste har hørt om behandlingen endsige bliver behandlet med den. Der er behov for mere oplysning til både patienter og praktiserende læger, mener forsker.
Skriv en kommentarLundbeck vil søge om FDA-godkendelse på baggrund af nye data
Skriv en kommentar