


PARP-hæmmere vinder frem i behandlingen af prostatakræft Patienter med kastrationsresistent prostatakræft og BRCA-mutationer kan med fordel behandles med en PARP-hæmmer. Nyt studie bekræfter, at PARP-hæmmeren rucaparib forlænger tiden til sygdomsprogression hos patienter med kastrationsresistent prostatakræft og BRCA-mutationer, men ikke hos patienter med ATM-mutation. PARP-hæmmere skal måske længere frem i behandlingsrækkefølgen, men vi skal vide, hvad det skal kombineres med, siger forsker.
Skriv en kommentar
Brystkræftlæger er begejstrede over Medicinrådets anbefaling af pembrolizumab Medicinrådet har for nylig lavet en anbefaling vedrørende brugen af pembrolizumab til patienter med tidlig triple-negativ brystkræft og høj risiko for tilbagefald. Den nye anbefaling glæder overlæge Ann Søegaard Knop.
Skriv en kommentarTo gange ja og fire gange nej fra Medicinrådet På Medicinrådets 71. rådsmøde blev det til seks nye anbefalinger og en lægemiddelrekommandation. Det får blandt andet betydning for leukæmipatienter, der kan se frem til ny medicin.
Skriv en kommentar
Seks gener spiller afgørende rolle for lægemiddelresistens ved prostatakræft Mutationer i seks gener gør prostatakræft resistent over for PARP-hæmmere. Lægemidler, der kan genoprette effekten af generne, kan få kræftbehandlingen til at virke igen. Ny viden kan lede til både bedre diagnoser og forhåbentlig nye kombinationsbehandlinger til patienter med prostatakræft, siger forsker.
Skriv en kommentar
Ekspert opfordrer Medicinrådet til at genoverveje beslutning om behandling af ovariecancer På få år er der sket en markant udvikling i behandlingsmulighederne for patienter med æggestokkræft. Det skyldes primært behandling med PARP-hæmmere, men i Danmark kan langt færre få behandlingen end i mange andre lande, og det koster liv, mener ekspert og patientforening.
Skriv en kommentar
Et nyt kapitel inden for behandling af Alzheimers Alzheimers-medicin baseret på laboratoriefremstillede antistoffer vurderes lige nu i Det Europæiske Medicinagentur, EMA. Medicinen har – som de første midler nogensinde – en sygdomsmodificerende effekt på den frygtede demenslidelse.
Skriv en kommentar
Venetoclax plus obinutuzumab er den rigtige behandling til patienter med IGHV-umuteret CLL Stort studie slår fast, at behandling af patienter med IGHV-umuteret CLL bør ske med en kombination af venetoclax og obinutuzumab. Det er også med i de nationale guidelines, men Medicinrådet har indtil videre sat en stopper for behandlingen, hvilket frustrerer overlæge Carsten Niemann.
Skriv en kommentar
Medicinrådet anbefaler endelig Enhertu I sidste uge anbefalede Medicinrådet brugen af Enhertu i anden linje til kvinder med HER2-positiv metastatisk brystkræft. Man kan ikke være andet end tilfreds med den beslutning, siger lægelig leder i Dansk Breast Cancer Group (DBCG) Bent Ejlertsen.
Skriv en kommentar
Her er årets danske tophistorier fra ASH Danske forskere havde flere orale præsentationer på årets kongres for American Society of Hematology. Vi har samlet en håndfuld af de mest interessante forskningsresultater fra dansk hånd. og der var både nyt inden for CLL, lymfomer og MPN-sygdomme.
Skriv en kommentar
Hovedstadens kræftlæger måtte gå tomhændet hjem I et nyt fase 3-studie viser lægemidlet Enhertu markant forbedret overlevelse hos en underbehandlet gruppe af brystkræftpatienter. Alligevel vil Region Hovedstadens Lægemiddelkomité ikke imødekomme klinikernes ansøgninger om ibrugtagning. Formand for brystcancergruppe peger på fejl i systemet.
Skriv en kommentar
Kræftens Bekæmpelse og overlæge langer ud efter Medicinrådet: Få nu færdiggjort anbefalingen af Enhertu Både Kræftens Bekæmpelse og overlæge Ann Søegaard Knop mener, at det går for langsomt med Medicinrådets behandling af en mulig anbefaling af Enhertu til kvinder med brystkræft. Behandlingen er godkendt af EMA og anbefales i de europæiske guidelines, men i Danmark må kvinder gå til private aktører for at få adgang til lægemidlet.
Skriv en kommentar