To gange ja og fire gange nej fra Medicinrådet På Medicinrådets 71. rådsmøde blev det til seks nye anbefalinger og en lægemiddelrekommandation. Det får blandt andet betydning for leukæmipatienter, der kan se frem til ny medicin.

Danske hæmatologer kan nu benytte lægemidlet venetoclax i kombination med subkutant azacitidin til behandling af kræftsygdommen akut myeloid leukæmi (AML), når intensiv kemoterapi ikke er en mulighed.  Det står fast efter, at Medicinrådet i sidste uge gav grønt lys til behandlingen efter at have haft den under luppen i 155 dage. »Medicinrådet vurderer, at behandlingen kan forlænge tiden til sygdomsforværring og død sammenlignet med nuværende behandling med azacitidin som monoterapi. Behandlingen giver dog også flere bivirkninger, særligt hæmatologiske bivirkninger som...

Prøv Dagens Pharma gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få gratis adgang til alle artikler på Dagens Pharma i fire uger. Du modtager også nyhedsbrevet, med de seneste nyheder og historier fra pharmabranchen, fire gange ugentligt (mandag-torsdag). Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.