»Med PARP-hæmmerne har vi fået endnu et behandlingstilbud til patienter med en mere aggressiv form for kræft,« siger professor ved Rigshospitalet, Gedske Daugaard.

PARP-hæmmere vinder frem i behandlingen af prostatakræft Patienter med kastrationsresistent prostatakræft og BRCA-mutationer kan med fordel behandles med en PARP-hæmmer. Nyt studie bekræfter, at PARP-hæmmeren rucaparib forlænger tiden til sygdomsprogression hos patienter med kastrationsresistent prostatakræft og BRCA-mutationer, men ikke hos patienter med ATM-mutation. PARP-hæmmere skal måske længere frem i behandlingsrækkefølgen, men vi skal vide, hvad det skal kombineres med, siger forsker.

Patienter med kastrationsresistent prostatakræft med BRCA-mutation har traditionelt en mere aggressiv form for prostatakræft, men i noget tid har flere studier vist, at man kan forlænge den progressionsfrie overlevelse hos denne patientgruppe med PARP-hæmmere. Behandlingen med PARP-hæmmere foregår for de fleste patienter med prostatakræft i regi af et klinisk studie. Nu viser et af disse studier, at PARP-hæmmeren rucaparib er i stand til at øge den progressionsfrie overlevelse hos patienter med kastrationsresistent prostatakræft og BRCA-mutationer. Vi har allerede godt kendskab...

Prøv Dagens Pharma gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få gratis adgang til alle artikler på Dagens Pharma i fire uger. Du modtager også nyhedsbrevet, med de seneste nyheder og historier fra pharmabranchen, fire gange ugentligt (mandag-torsdag). Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.