»Om det offentlige skal betale den regning, kan den regionale lægemiddelkommité ikke tage stilling til, da vi synes, det er en principiel beslutning, om man nu fra sygehusvæsenet skal udlevere medicin til raske personer, som ikke ønsker at bruge kondom,« siger Steen Werner Hansen.

Lægemiddelkomité: Op til politikerne om det offentlige skal betale hiv-medicin til raske mænd HIV-midlet Truvada er godkendt som forebyggende behandling til raske mænd, men politikerne må afgøre, om det offentlige skal betale for behandlingen, siger Den Regionale Lægemiddelkommité i Region Hovedstaden.

»Den beslutning kan vi ikke træffe – det må politikerne gøre.« Sådan svarer Region Hovedstadens regionale lægemiddelkommité (RLK) på en henvendelse fra infektionsmedicinere fra Rigshospitalet, der for nylig har bedt komitéen om at forholde sig til, hvorvidt den offentlige kasse skal betale for forebyggende HIV-behandling med midlet Truvada fra Gilead. Spørgsmålet kommer efter at det europæiske lægemiddelagentur EMA har udvidet Truvadas indikation til ikke kun at omfatte behandling af hiv-smittede, men også til forebyggende behandling af ikke hiv-smittede mænd, der...

Prøv Dagens Pharma gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få gratis adgang til alle artikler på Dagens Pharma i fire uger. Du modtager også nyhedsbrevet, med de seneste nyheder og historier fra pharmabranchen, fire gange ugentligt (mandag-torsdag). Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.