Svensk myndighed dropper anbefaling af off-label behandling af sclerose Stockholms lægemiddelkomité har besluttet at tilbagetrække sin anbefaling af lægemidlet Mabthera til off-label-behandling af sclerose.

Stockholms län vil ikke længere anbefale kræftmidlet Mabthera (rituximab) til off-label-behandling af patienter med sclerose. Ændringen kommer efter, at den svenske lægemiddelforsikring har ændret i sin praksis for erstatninger. Ændringen i lægemiddelforsikringen betyder, at lægemiddelbehandling, der anbefales uden for indikationen, ikke længere er dækket af forsikringen. Det skriver Stockholms läns läkemedelskommitté på sin hjemmeside. Mabthera har i mange år været anvendt  til behandling af forskellige indikationer. Den svenske lægemiddelkomité har siden 2017 anbefalet midlet til sclerosebehandling på såkaldte ’Kloka Listan’. Anbefalingen har lænet...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Prøv Dagens Pharma gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få gratis adgang til alle artikler på Dagens Pharma i fire uger. Du modtager også nyhedsbrevet, med de seneste nyheder og historier fra pharmabranchen, fire gange ugentligt (mandag-torsdag). Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.


Allerede bruger? Log ind