Svensk myndighed dropper anbefaling af off-label behandling af sclerose Stockholms lægemiddelkomité har besluttet at tilbagetrække sin anbefaling af lægemidlet Mabthera til off-label-behandling af sclerose.

Stockholms län vil ikke længere anbefale kræftmidlet Mabthera (rituximab) til off-label-behandling af patienter med sclerose. Ændringen kommer efter, at den svenske lægemiddelforsikring har ændret i sin praksis for erstatninger. Ændringen i lægemiddelforsikringen betyder, at lægemiddelbehandling, der anbefales uden for indikationen, ikke længere er dækket af forsikringen. Det skriver Stockholms läns läkemedelskommitté på sin hjemmeside. Mabthera har i mange år været anvendt  til behandling af forskellige indikationer. Den svenske lægemiddelkomité har siden 2017 anbefalet midlet til sclerosebehandling på såkaldte ’Kloka Listan’. Anbefalingen har lænet...

Prøv Dagens Pharma gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få gratis adgang til alle artikler på Dagens Pharma i fire uger. Du modtager også nyhedsbrevet, med de seneste nyheder og historier fra pharmabranchen, fire gange ugentligt (mandag-torsdag). Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.