Søren Kjær Petersen er en af forskerne bag et nyt dansk studie, der viser, at kvinder har en bedre generel overlevelse end mænd efter behandling med immunterapi for modermærkekræft.

Kvinder med modermærkekræft ser ud til at opnå bedre overlevelse efter immunterapi end mænd Gennemgang af danske patienter med modermærkekræft i behandling med immunterapi viser, at kvinder har bedre overlevelse efter behandlingen end mænd. Det er dog vigtigt at slå fast, at behandlingen også virker rigtig godt til mænd, siger forsker.

Immunterapi har gjort underværker inden for en række kræftområder, herunder især behandling af modermærkekræft. Vi ved, at immunsystemet adskiller sig mellem mænd og kvinder, og et af argumenterne for at lave studiet var at belyse en mulig kønsforskel i relation til behandlingseffekt Søren Kjær Petersen, læge og ph.d.-studerende, Odense Universitetshospital Nu viser et nyt dansk studie, der for nyligt er blevet offentliggjort på den årlige kongres for European Society for Medical Oncology (ESMO), at kvinder med metastatisk modermærkekræft har bedre...

Prøv Dagens Pharma gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få gratis adgang til alle artikler på Dagens Pharma i fire uger. Du modtager også nyhedsbrevet, med de seneste nyheder og historier fra pharmabranchen, fire gange ugentligt (mandag-torsdag). Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.