Mænd har bedre effekt af immunterapi end kvinder Stor metaanalyse peger på markant højere overlevelsesgevinst af immunterapi blandt mænd. Forskelle i kønnenes immunforsvar kan være en del af forklaringen, mener forskerne bag analysen.

Overlevelsesgevinsten ved immunterapibehandling med såkaldte checkpointhæmmere er større blandt mandlige kræftpatienter, end den er blandt kvindelige kræftpatienter. Det viser resultaterne af en metaanalyse, som er publiceret i tidsskriftet Lancet Oncology. Forskerne inkluderede 20 undersøgelser, som opfyldte kriterierne om at være randomiserede, kontrollerede undersøgelser, som inkluderede data for overlevelse og køn. 11.300 patienter, 67 pct. mænd og 33 pct. kvinder, med fremskreden eller metastaserende kræft indgik i de 20 undersøgelser. De hyppigste kræftformer var malignt melanom og ikke-småcellet lungekræft, og de...

Prøv Dagens Pharma gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få gratis adgang til alle artikler på Dagens Pharma i fire uger. Du modtager også nyhedsbrevet, med de seneste nyheder og historier fra pharmabranchen, fire gange ugentligt (mandag-torsdag). Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.