Immunterapi øger risikoen for hjerteproblemer Immuncheckpointhæmmere øger risikoen for ­betændelse i hjertet, hjerteinsufficiens, hjerterytme­forstyrrelser og blodpropper hos patienter med ­lungekræft og modermærkekræft. Resultatet er dog ikke overraskende, siger professor og læge.

Der skal mere fokus på samarbejde mellem onkologer og hjertelæger. De danske registre er helt eminente, fordi de indeholder så meget information om patienter, og fordi danske læger er virkelig gode til at kode patienterne Morten Schou, læge og professor, Herlev og Gentofte Hospital I hvert fald viser et nyt dansk forskningsarbejde, at patienter med lungekræft og modermærkekræft, som modtager immunterapi i form af ­T-cellemedierede checkpointhæmmere, har markant øget risiko for at udvikle hjerteproblemer inden for seks måneder efter behandling...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Prøv Dagens Pharma gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få gratis adgang til alle artikler på Dagens Pharma i fire uger. Du modtager også nyhedsbrevet, med de seneste nyheder og historier fra pharmabranchen, fire gange ugentligt (mandag-torsdag). Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.


Allerede bruger? Log ind