Frustration over håndteringen af denne sag i Medicinrådet Et langt sagsbehandlingsforløb i Medicinrådet betyder, at Danmark er et af de sidste lande i Vesteuropa til at tage ny behandling mod lungekræft i brug. »Frustrerende«, mener virksomhed. Vi følger reglerne, siger medicinrådsformand.

Danmark er sammen med Portugal sidste land i Vesteuropa til at anbefale behandlingen af kræftmidlet pembrolizumab i kombination med kemoterapi til en gruppe på godt 300 lungekræftpatienter. Det skyldes, at behandlingen af den konkrete sag har haft et langt forløb hos Medicinrådet – et forløb der frustrerer producenten bag lægemidlet: »Jeg har stor respekt for den vigtige samfundsopgave, Medicinrådet udfører, og de dygtige medarbejdere, der knokler hårdt hver dag, men det er selvfølgelig ikke tilfredsstillende, at data, der viser 48...

Prøv Dagens Pharma gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få gratis adgang til alle artikler på Dagens Pharma i fire uger. Du modtager også nyhedsbrevet, med de seneste nyheder og historier fra pharmabranchen, fire gange ugentligt (mandag-torsdag). Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.