Leif Vestergaard, direktør for Kræftens Bekæmpelse.
Der er brug for en central regulering i europæisk regi, hvis de stigende priser på medicin ikke skal løbe løbsk, mener Leif Vestergaard Pedersen, tidligere adm. direktør i Kræftens Bekæmpelse og nuværende medlem af Etisk Råd og Medicinrådet.

Efter prisstigninger på hospitalsmedicin i 2020: Priser på lægemidler skal reguleres i EU Leif Vestergaard Pedersen, medlem af Etisk Råd og Medicinrådet, mener, at de stigende priser på sygehusmedicin kalder på en central prisregulering i europæisk regi. Karin Friis Bach (R), formand for Sundhedsudvalget i Danske Regioner, og Lif ser ingen problemer og kalder prisudvikling for naturlig.

Alarmklokkerne er begyndt at bimle på Leif Vestergaard Pedersens kontor. Prisregulering er i almindelighed nødvendig, når de frie markedskræfter ikke gælder. Og det gør de jo ikke på monopolområder Leif Vestergaard Pedersen, medlem af Etisk Råd og Medicinrådet I februar oplyste regionernes medicinindkøber Amgros, at udgifterne til sygehusmedicin sidste år steg med 392 millioner kroner sammenlignet med året før. Stigningen svarer til 4,4 procent og er et resultat af et øget forbrug af dyre lægemidler. Amgros oplyser, at stigningen skyldes...

Prøv Dagens Pharma gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få gratis adgang til alle artikler på Dagens Pharma i fire uger. Du modtager også nyhedsbrevet, med de seneste nyheder og historier fra pharmabranchen, fire gange ugentligt (mandag-torsdag). Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.