»Vi kender jo alle fordelene ved det her, og hvis vi får bedre adgang og kan bruge sundhedsdata bedre, tror vi på, at det vil give en bedre behandling af patienterne,« siger Peter Drøidal, formand for Lif og landedirektør for Novartis i Danmark, om regeringen og Danske Regioners tiltag, der skal gøre adgangen til offentlige sundhedsdata lettere.

Novartis-boss jubler over bedre adgang til sundhedsdata: Vi kender jo alle fordelene ved det her Sundhedsministeriet, Erhvervsministeriet og Danske Regioner vil med tre konkrete tiltag gøre det nemmere for privat og offentlig forskning at få adgang til sundhedsdata. Tiltaget bliver modtaget med kyshånd i industrien.

Der er særdeles positive miner at spore i lægemiddelindustrien, efter at det i går blev annonceret, at Sundhedsministeriet, Erhvervsministeriet og Danske Regioner nu vil gøre det lettere for industrien og offentlig forskning at få adgang til sundhedsdata. »Det er virkelig en god nyhed, som forhåbentlig bliver en forsmag på den kommende life science-strategi. Både offentlige og private forskere har i lang tid peget på det her behov for at få en fælles adgang til sundhedsdata, og det er også en...

Prøv Dagens Pharma gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få gratis adgang til alle artikler på Dagens Pharma i fire uger. Du modtager også nyhedsbrevet, med de seneste nyheder og historier fra pharmabranchen, fire gange ugentligt (mandag-torsdag). Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.