DSAM-formand: Selvfølgelig er tramadol vanedannende
Foto: Joachim Rode

DSAM-formand: Selvfølgelig er tramadol vanedannende Tramadol skulle ifølge indlægsseddel være minimalt vanedannende. Men den påstand ser ikke ud til at holde i virkeligheden, og der er intet bevis for det ifølge eksperter. Og det overrasker ikke læger, at præparatet er lige så vanedannende som anden morfinmedicin, siger DSAM-formand.

Ansvaret falder ned mellem flere stole. Både myndigheder, medicinalproducenter og læger skulle have været mere på mærkerne i sagen om morfinpræparatet tramadol, der ser ud til at være markant mere afhængighedsskabende end deklareret i indlægssedler og produktresumeer. Sådan lyder det fra Anders Beich, praktiserende læge og formand for Dansk Selskab for Almen Medicin (DSAM). Hans udmelding kommer, efter en stor gruppe smertelæger ifølge Politiken og DR afviser, at tramadol er mindre afhængighedsskabende end almindelige stærke morfinpræparater. »Jeg tror, at stort...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Prøv Dagens Pharma gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få gratis adgang til alle artikler på Dagens Pharma i fire uger. Du modtager også nyhedsbrevet, med de seneste nyheder og historier fra pharmabranchen, fire gange ugentligt (mandag-torsdag). Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.


Allerede bruger? Log ind