Danmarks forbrug af tramadol stiger – og er det højeste i Norden Forbruget af det svage opioid tramadol er højere i Danmark end i de øvrige nordiske lande – og er stigende. Årsagen er bl.a. at man hat gjort meget for at få læger til at ordinere alternativer til NSAID-midler – og at Danmark mangler retningslinjer på området.

Forbruget af både stærke og svage opioider er højere i Danmark sammenlignet med de øvrige nordiske lande. Særligt ligger forbruget af det svage opioid tramadol markant højere i Danmark end forbruget i de øvrige nordiske lande. Det konstaterer Sundhedsstyrelsen på baggrund af en ny rapport, Kortlægning af opioidforbruget i Danmark, der er udarbejdet i et samarbejde mellem Sundhedsstyrelsen, Sundhedsdatastyrelsen og Lægemiddelstyrelsen samt en referencegruppe bestående af faglige eksperter i smertebehandling. Rapporten peger på flere mulige årsager til, at forbruget af...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Prøv Dagens Pharma gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få gratis adgang til alle artikler på Dagens Pharma i fire uger. Du modtager også nyhedsbrevet, med de seneste nyheder og historier fra pharmabranchen, fire gange ugentligt (mandag-torsdag). Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.


Allerede bruger? Log ind