En ny ph.d.-afhandling konkluderer, at HPV-vaccinerne giver alvorlige nervesystemskadevirkninger. Men den konklusion afviser de danske myndigheder. »Afhandlingen ændrer ikke ved de konklusioner, der er lavet tidligere,« siger overlæge i Lægemiddelstyrelsen Kirstine Moll Harboe. »Vi er ikke enige i afhandlingens konklusioner omkring bivirkninger. Der er efter alt at dømme tale om tilfældige fund,« konkluderer hun. Sundhedsstyrelsen oplyser, at styrelsens vurdering er, at studiet ikke giver anledning til ændringer i den samlede vurdering af HPV-vaccinerne. Sundhedsstyrelsen anbefaler fortsat HPV-vaccination som led i...

HPV-dækningen brager i vejret Nye tal fra Sundhedsstyrelsen viser, at 20 pct. flere piger sagde ja til HPV-vaccinen i 2018 end året før. »Det er helt vildt flot. Det kan man kun blive glad for,« lyder det fra overlæge i Sundhedsstyrelsen.
Skriv en kommentarHPV-vaccinerede får fald i svære celleforandringer Den første årgang af piger, der fik tilbudt og tog imod HPV-vaccinen, havde færre svære celleforandringer, som i sidste ende kan føre til livmoderhalskræft, end en årgang fra 1983, viser ny undersøgelse.
Skriv en kommentarLægemiddelstyrelsen fjerner tilskud til dyr betablokker Stor prisforskel i depotformulering af betablokkeren metoprolol betyder, at den dyrere depotformulering Metoprolol GEA mister sit generelle tilskud til august.
Skriv en kommentar
Gøtzsche klager til EU’s ombudsmand over EMA’s HPV-rapport Det europæiske lægemiddelagentur EMA har ikke gjort arbejdet godt nok i forbindelse med vurderingen af sikkerheden ved HPV-vacciner, mener direktøren for Nordisk Cochrane Center Peter Gøtzsche.
Skriv en kommentar
EMA bløder op i forhold til JAK-hæmmere Reumatolog og forskningschef Lars Erik Kristensen er lettet over EMA’s nye anbefaling for brugen af JAK-hæmmere, da den giver rum til, at klinikerne kan træffe egne beslutninger samtidig med, at den tager højde for de velkendte bivirkninger.
Skriv en kommentar
Klinikere i brechen for patienter med pletskaldethed: Nu sker der noget Der har været stor usikkerhed blandt patienter og læger om, hvad der sker med JAK-hæmmeren Oluminant, som trods forsommerens godkendelse mod pletskaldethed ikke havde udsigt til at nå danske patienter. Efter stort pres har firmaet bag lægemidlet og de danske myndigheder taget sagen op. Om behandlingen ender på sygehus eller i primærsektor, er dog endnu uklart.
Skriv en kommentar
Dansker i front for EMA-styregruppe: Vil forkorte europæisk sagsbehandlingstid Ved hjælp af en systematisk brug af big data vil enhedschef i Lægemiddelstyrelsen Jesper Kjær, der også er formand for EMA’s big data-styregruppe, sikre, at effektiv og sikker medicin kommer hurtigere ud til europæerne.
Skriv en kommentar
Den moderne koppevaccine er blevet kuren mod en ny potentiel global sundhedskrise Bavarian Nordics bioteknologiske 90'er-opdagelse af koppevaccinen Imvanex er vejen ud af en lurende sundhedskrise i form af Vestens første udbrud af abekopper. Lige nu handler det dog mest om det danske firmas evne til at levere vaccinerne hurtigt nok.
Skriv en kommentar
Pharma Nord trak egen licens efter graverende fejl Lægemiddelstyrelsens GCP-inspektører fandt så mange problematiske forhold på deres inspektion af Pharma Nords studie af naturlægemidlet Q10, at inspektørerne så sig nødsaget til at alarmere tidskriftet, der havde viderebragt studiets resultater. Inspektionen var dyre lærepenge for det danske firma, der i dag har omskrevet deres manual for kliniske forsøg.
Skriv en kommentarPiger på HPV-klinikker har ofte haft infektioner lige før eller lige efter vaccinering Især behandlingskrævende infektioner lige inden eller lige efter HPV-vaccination har sendt piger og kvinder i retning af HPV-klinikkerne. Forsker siger, at det giver stof til eftertanke i forhold til det danske vaccinationsprogram, hvor vi skal passe på ikke at forveksle forskellige mulige årsager til symptomer på bivirkninger efter vaccinering.
Skriv en kommentar
Lægemiddelstyrelsen med væsentlig ændring af decentrale forsøg: Det vil lette en arbejdsbyrde Det skal nu være muligt for virksomheder og offentlige forskere at monitorere kildedata fra hjemmet eller hovedkontoret, mener Lægemiddelstyrelsen i opdateret vejledning for decentrale forsøg.
Skriv en kommentar