Kritisk ph.d. ændrer ikke myndighedernes syn på HPV-vacciner Ny ph.d.-afhandling konkluderer, at HPV-vaccinen virker, men også øger risikoen for alvorlige nervesystemskadevirkninger. Der er dog tale om »tilfældige fund«, der ikke rokker ved myndighedernes tillid til vaccinerne, siger Lægemiddelstyrelsen.

En ny ph.d.-afhandling konkluderer, at HPV-vaccinerne giver alvorlige nervesystemskadevirkninger. Men den konklusion afviser de danske myndigheder. »Afhandlingen ændrer ikke ved de konklusioner, der er lavet tidligere,« siger overlæge i Lægemiddelstyrelsen Kirstine Moll Harboe. »Vi er ikke enige i afhandlingens konklusioner omkring bivirkninger. Der er efter alt at dømme tale om tilfældige fund,« konkluderer hun. Sundhedsstyrelsen oplyser, at styrelsens vurdering er, at studiet ikke giver anledning til ændringer i den samlede vurdering af HPV-vaccinerne. Sundhedsstyrelsen anbefaler fortsat HPV-vaccination som led i...

Prøv Dagens Pharma gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få gratis adgang til alle artikler på Dagens Pharma i fire uger. Du modtager også nyhedsbrevet, med de seneste nyheder og historier fra pharmabranchen, fire gange ugentligt (mandag-torsdag). Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.