Lægemiddelstyrelsen fjerner tilskud til dyr betablokker Stor prisforskel i depotformulering af betablokkeren metoprolol betyder, at den dyrere depotformulering Metoprolol GEA mister sit generelle tilskud til august.

Fra mandag 13. august vil depottabletter af betablokkeren Metoprolol GEA ikke længere have generelt tilskud, har Lægemiddelstyrelsen i dag besluttet. Årsagen er, at Institut for Rationel Farmakoterapi (IRF) i Sundhedsstyrelsen sidste år gjorde opmærksom på, at der er stor forskel i prisen for depotformuleringer af metoprolol. Sundhedsstyrelsen skrev i september måned, at Metoprolol GEA, på daværende tidspunkt var op til 12 gange dyrere end billigste depotformulering af metoprolol, som indeholder metoprololsuccinat. En beregning viste dengang, at hvis forbruget af Metoprolol...

Prøv Dagens Pharma gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få gratis adgang til alle artikler på Dagens Pharma i fire uger. Du modtager også nyhedsbrevet, med de seneste nyheder og historier fra pharmabranchen, fire gange ugentligt (mandag-torsdag). Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.