Det europæiske lægemiddelagentur EMA’s komité for humane lægemidler CHMP har på sit seneste møde anbefalet at udvide indikationen for kræftmidlet Revlimid (lenalidomid) fra lægemiddelvirksomheden Celgene, så lægemidlet fremadrettet også anvendes til behandling af nydiagnosticerede myelomatose-patienter (MM), som har fået foretaget en autolog stamcelletransplantation. Det fremgår af en meddelelse på komitéens hjemmeside. I dag er Revlimid i kombination med dexamethason godkendt til nydiagnosticerede patienter med myelomatose, som ikke er egnede til transplantation, samt til myelomatose-patienter, der allerede er forsøgt behandlet med...

Myelomatose-middel kan miste KRIS-anbefaling En kortere overlevelse end forventet betyder, at regionernes koordineringsråd nu overvejer, om lægemiddel mod myelomatose forsat skal anvendes i Danmark. Dansk Myelomatose Studie Gruppe er forarget over udmeldingen.
1 kommentarAmgen-middel mod myelomatose skuffer Lægemiddel Kyprolis til behandling af myelomatose viser sig ikke at være bedre til at bremse sygdomsprogression sammenlignet med Velcade. Det får forventningerne til salget af Kyprolis til at dykke.
Skriv en kommentar
De 50 mest omsættende lægemidler: Professor overrasket over kræftmidlet Darzalex Middel mod øjensygdomme omsætter for mest, mens kræftmidlet Darzalex omsætter for næstmest. Og omsætningen for kræftmidlet kan stige yderligere fremover, vurderer professor.
Skriv en kommentarMedicinrådet genbehandler ansøgning om dyrt myelomatose-middel Medicinrådet genoptager nu behandlingen af Celgenes ansøgning om at godkende Revlimid (lenalidomid) som mulig standardbehandling for visse patienter med knoglemarvskræft.
Skriv en kommentarNy kombination af medicin anbefales til behandling af knoglemarvskræft Dansk Myelomatose Studie Gruppe har netop udsendt opdaterede retningslinjer for diagnostik og behandling af myelomatose. Trestofbehandling fremhæves til patienter, der ikke er kandidater til højdosis kemoterapi med stamcellestøtte.
Skriv en kommentar
Medicinrådet møder kritik fra flere sider for at afvise kræftlægemidler Flere kritiserer Medicinrådet for at begrænse adgangen til nye og potentielt livsforlængende kræftlægemidler, men det er nødvendigt i et sundhedsvæsen med begrænsede ressourcer, lyder svaret.
Skriv en kommentar
På 3 år har Medicinrådet afvist 21 ud af 40 nye kræftlægemidler Medicinrådet i Danmark afviser flere kræftlægemidler, som andre europæiske lande godkender. Det viser en ny opgørelse foretaget for Dagens Medicin og Dagens Pharma, som vækker undren og bekymring blandt kræftlæger.
Skriv en kommentar