Antibiotikaet clarithromycin øger risikoen for død af alle årsager, slagtilfælde og pludselig uventet hjertedød med 20-30 pct. i mange år efter afsluttet behandling for patienter, der i en eller anden grad har udviklet åreforkalkning. Og risikoen stiger i takt med antallet af kure, patienten får. Det konkluderer et forskerhold, som på vegne af det amerikanske lægemiddelagentur FDA har gennemført et observationelt studie, der kortlægger, hvor mange englændere mellem 45 og 85 år, som er døde i årtiet efter at have...

Ledende overlæge: Vi bør mere systematisk pode vores patienter for RSV og vaccinere dem med størst behov Vi kan i dag vaccinere for RSV, og derfor giver det også mening at pode for virusinfektionen, så vi kan finde ud af, om nogle patienter gentagne gange bliver indlagt med en infektion og derfor nok bør overveje at blive vaccineret, siger ledende overlæge i lungemedicin Anders Løkke.
Skriv en kommentar
Hjertesvigt: Semaglutid og traditionel kinesisk medicin imponerer på ESC Den årlige kongres for European Society of Cardiology er i fuld gang, og vi tager her et kig på, hvilke lægemiddelnyheder der har trukket de store overskrifter i de første dage. Blandt andet er der blevet fremlagt lovende resultater med semaglutid og traditionel kinesisk medicin som behandling til personer med hjertesvigt.
Skriv en kommentar
Stort danskledet studie på ASCO: Voldsom forbedring i behandling af livmoderkræft Tillæg af dostarlimab til standardbehandling ved livmoderkræft giver markant forbedret progressionsfri overlevelse og overlevelse. Specielt patienter med højt udtryk af dMMR ser ud til at have gavn af behandlingen. Dette bliver den nye standard inden for kort tid, siger den danske overlæge og ledende forsker bag studiet, der er præsenteret på ASCO.
Skriv en kommentar
Blødningshæmmende middel øger ikke risikoen for hjerte-kar-komplikationer Studie med dansk deltagelse viser, at tranexamsyre ikke alene reducerer risikoen for alvorlig blødning og behovet for transfusioner, men også at midlet ikke øger risikoen for kardiovaskulære komplikationer signifikant.
Skriv en kommentarRæset om hjertepatienterne: Godkendelse sender SGLT-2-hæmmer i førertrøjen EMA godkender Boehinrger Ingelheims og Eli Lillys SGLT2-hæmmer Jardiance til behandling mod hjertesvigt hos patienter med bevaret uddrivningsfraktion. Kardiologen Morten Schou, der har været med til afprøvningen af midlet, forventer, at Medicintilskudsnævnet også vil give behandlingen tilskud.
Skriv en kommentar
Stadig markant forbrug af prednisolon i Danmark Selvom der er kommet mange alternativer til behandling af astma på markedet, indløser omkring hver tyvende dansker med astma stadig årligt recepter på orale steroider som prednisolon.
Skriv en kommentar
Dansk lægemiddel blandt de 10 mest interessante FDA-godkendte lægemidler i 2021 COVID-19-vaccine, Alzheimers-behandling og Novo Nordisks fedmemiddel er alle på branchemediet Biospaces liste over de ti mest interessante lægemiddelgodkendelser fra FDA i 2021.
Skriv en kommentar
Danske forskere var flot repræsenteret på årets ESC Den store hjertekongres ESC er netop overstået. Danske forskere var med til at sætte et tungt aftryk på kongressen.
Skriv en kommentar
Forsker fra Riget sagsøger medicinalfirma for fusk En seniorforsker ved Det Nordiske Cochrane Center under Rigshospitalet har sagsøgt medicinalfirmaet Roche i USA for milliarder. Han hævder, at firmaet bedrager USA's føderale regeringer ved fejlagtigt at hævde, at lægemiddelet Tamiflu er et effektivt middel, som kan afbøde en eventuel influenzapandemi. Roche afviser beskyldningerne.
Skriv en kommentar
EU-dom: EMA må gerne offentliggøre medicinalfirmaers ‘hemmelige’ data EMA må gerne offentliggøre kliniske og toksikologiske data i ansøgninger om godkendelse af lægemidler, lyder dom fra EU-domstolen. Firmaer mener deres data er hemmelige, mens overlæge glæder sig over, at patientsikkerheden vurderes vigtigst.
Skriv en kommentar
Få guidelines på hjerteområdet lever op til højeste standard for evidens Kun en mindre del af amerikanske og europæiske guidelines på hjertekarområdet er baseret på stringent evidens, viser ny undersøgelse. Der er behov for flere randomiserede undersøgelser, siger dansk hjertelæge.
Skriv en kommentar