Ræset om hjertepatienterne: Godkendelse sender SGLT-2-hæmmer i førertrøjen EMA godkender Boehinrger Ingelheims og Eli Lillys SGLT2-hæmmer Jardiance til behandling mod hjertesvigt hos patienter med bevaret uddrivningsfraktion. Kardiologen Morten Schou, der har været med til afprøvningen af midlet, forventer, at Medicintilskudsnævnet også vil give behandlingen tilskud.

Opdatering 27.4.2022: Tidligere fremgik det, at Morten Schou ventede en positiv anbefaling i Medicinrådet. Det er rettet til forventning om tilskud i Medicintilskudsnævnet. Op mod 10.000 danske hjertesvigtspatienter med såkaldt bevaret uddrivningsfraktion (HFpEF) står potentielt til snart at kunne modtage en skræddersyet behandling mod deres symptomer. Det Europæiske Lægemiddelagentur (EMA) har fulgt FDA’s beslutning og godkendte i marts SGLT-2-hæmmeren Jardiance med det aktive stof empagliflozin som behandling mod hjertesvigt med bevaret uddrivningsfraktion hos voksne. Nu har vi pludselig denne, og...

Prøv Dagens Pharma gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få gratis adgang til alle artikler på Dagens Pharma i fire uger. Du modtager også nyhedsbrevet, med de seneste nyheder og historier fra pharmabranchen, fire gange ugentligt (mandag-torsdag). Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.