Tom Jefferson, seniorforsker ved Det Nordiske Cochrane Center og professor ved Oxford Universitet, har sagsøgt Roche i USA for falsk markedsføring af influenzamidlet Tamiflu.

Forsker fra Riget sagsøger medicinalfirma for fusk En seniorforsker ved Det Nordiske Cochrane Center under Rigshospitalet har sagsøgt medicinalfirmaet Roche i USA for milliarder. Han hævder, at firmaet bedrager USA's føderale regeringer ved fejlagtigt at hævde, at lægemiddelet Tamiflu er et effektivt middel, som kan afbøde en eventuel influenzapandemi. Roche afviser beskyldningerne.

1,5 mia. dollars. Så meget har Tom Jefferson, seniorforsker ved Oxford Universitet og det Nordiske Cochrane Center, Rigshospitalet, sagsøgt medicinalvirksomheden Roche for i USA. Han mener, at firmaet bedrager USA ved fejlagtigt at hævde, at lægemidlet Tamiflu er et effektivt middel, som kan afbøde en eventuel influenzapandemi. Den halvanden milliard dollars svarer ifølge British Medical Journal (BMJ) omtrent til det beløb, som det amerikanske offentlige sundhedsmyndigheder har brugt til at opbygge et lager af oseltamivir. En lagerbeholdning, som opretholdes den...

Prøv Dagens Pharma gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få gratis adgang til alle artikler på Dagens Pharma i fire uger. Du modtager også nyhedsbrevet, med de seneste nyheder og historier fra pharmabranchen, fire gange ugentligt (mandag-torsdag). Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.