Fra næste forår kan unge forskere med en ph.d.-grad eller lignende inden for det sundhedsvidenskabelige felt modtage undervisning i tværfaglige forsknings- og samarbejdsdiscipliner. Københavns Universitet ønsker at bringe forskernes viden fra laboratorierne tættere på hospitalerne og industrien, og lancerer derfor karriereprogrammet »BRIDGE – Translational Excellence Programme« til efteråret. Det meddeler Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet ved Københavns Universitet i en pressemeddelelse. Programmet skal give de unge forskere viden og kundskaber inden for translationel medicin, der går ud på at omsætte grundforskning til...

Lif advarer: Markedsfejl kan koste millioner af mennesker livet Antibiotikaresistens bliver en global sundhedskrise. Derfor skal vi bruge mindre antibiotika og få større fokus på udvikling af nye lægemidler, mener Henrik Vestergaard, viceadministerende direktør i Lif.
Skriv en kommentarKombinationsbehandling med paracetamol og ibuprofen reducerer behovet for morfin Dansk studie dokumenter, at hofteopererede patienters behov for smertelindring med morfin er markant lavere, når de behandles med en kombination af paracetamol og ibuprofen.
Skriv en kommentar
Leo-direktør om kæmpebevilling: Nu er vi ligesom i gang En uddeling på 400 mio. kr. til Københavns Universitet fra Leo Fondet, der ejer Leo Pharma, markerer begyndelsen på en ny tid, hvor fonden vil dele flere penge ud, særligt til større projekter, siger fondsdirektør.
Skriv en kommentarInsulin kan have stort potentiale til behandling af kronisk tarmbetændelse Forskere på bl.a. Københavns Universitet har i et studie med museforsøg opfundet en ny metode til at behandle kronisk tarmbetændelse med insulin. Forskerne har oprettet en virksomhed med henblik på at teste behandlingen og forhåbentlig få den ud til patienterne.
Skriv en kommentarNyt mærkningssystem kan sætte en stopper for kopivarer Forskere fra Københavns Universitet har udviklet det, de kalder ‘verdens sikreste mærkningssystem’, som kan stoppe kopiering af bl.a. lægemidler. Koderne i mærkningssystemet kan ikke brydes, da de er baseret på tilfældige fysiske mønstre.
Skriv en kommentar
Industrien: Vi vil ikke have personhenførbare data Et nyt samarbejde mellem Lif og brancheorganisationerne Dansk Biotek og Medicoindustrien og fagforeningen Pharmadanmark skal en gang for alle gøre det klart, at industrien ikke ønsker at kunne bruge personhenførbare data.
Skriv en kommentarMSD indleder samarbejde med Region Hovedstaden og Københavns Universitet
Skriv en kommentar
Kunstig intelligens fortæller forskere om effekt af lægemidler En model baseret på kunstig intelligens kan på baggrund af information fra en lang række datakilder pege på, hvordan forskellige lægemidler vil virke helt ned på det molekylære niveau på den enkelte person.
Skriv en kommentar
Forskere kortlægger medicineringsfejl i sundhedsvæsenet Fra 2014 til 2018 blev der indrapporteret omkring 480.000 medicinrelaterede utilsigtede hændelser til Dansk Patientsikkerhedsdatabase. Forskere har gennemgået tallene og blandt andet identificeret, hvor mange gange det har ledt til alvorlige konsekvenser for patienter, og hvilke lægemidler der typisk er involveret.
Skriv en kommentar
Forskere finder gigantisk hul i viden om misbrug blandt folk med psykoser Dansk gennemgang af den internationale forskning viser, at der er en overvældende mangel på studier af god kvalitet af behandling af personer med psykotiske lidelser og alkoholmisbrug. Der er behov for mere forskning og en målrettet tilgang til farmakologisk behandling af denne gruppe patienter, siger forsker.
Skriv en kommentar
Professor: GSK i front i kapløbet om en RSV-vaccine Verdens største medicinalfirmaer har kastet sig ind i kampen om udviklingen af en vaccine mod RSV. Længst i processen står britiske GSK. Selvom der endnu ikke findes forebyggende behandling mod luftvejsinfektionen, er det usikkert, om danske myndigheder udbyde vaccinen, vurderer infektionsmediciner Jan Gerstoft.
Skriv en kommentar