Nyt mærkningssystem kan sætte en stopper for kopivarer Forskere fra Københavns Universitet har udviklet det, de kalder ‘verdens sikreste mærkningssystem’, som kan stoppe kopiering af bl.a. lægemidler. Koderne i mærkningssystemet kan ikke brydes, da de er baseret på tilfældige fysiske mønstre.

Farlig og forfalsket medicin kan meget vel snart være en saga. Fire forskere Københavns Universitet har under ledelse af forskningsleder og lektor Thomas Just Sørensen ved Kemisk Institut udviklet et nyt mærkningssystem, der ved hjælp af unikke fysiske koder printet direkte på pakningen gør det muligt for apotekere og forbrugere at tjekke, at pakningens indhold rent faktisk er det, som det giver sig ud for at være. Resultaterne er netop publiceret i det videnskabelige tidsskrift Science Advances. Koderne består af mønstre, som...

Prøv Dagens Pharma gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få gratis adgang til alle artikler på Dagens Pharma i fire uger. Du modtager også nyhedsbrevet, med de seneste nyheder og historier fra pharmabranchen, fire gange ugentligt (mandag-torsdag). Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.