Kombinationen af de hyppigt anvendte smertestillende midler paracetamol og ibuprofen reducerer hofteopererede patienters behov for morfin efter operationen signifikant. Det viser resultaterne af det danske PANSAID-studie (PAracetamol and NSAID), som netop er blevet offentliggjort i Journal of the American Medical Association. Resultaterne er vigtige, fordi de viser effekten af en vidt anvendt smertestillende behandling, der gives til millioner af patienter årligt på verdensplan, mener Ole Mathiesen, professor ved Københavns Universitet, overlæge på anæstesiologisk afdeling på Sjællands Universitetshospital Køge og medforfatter...
Insulin kan have stort potentiale til behandling af kronisk tarmbetændelse Forskere på bl.a. Københavns Universitet har i et studie med museforsøg opfundet en ny metode til at behandle kronisk tarmbetændelse med insulin. Forskerne har oprettet en virksomhed med henblik på at teste behandlingen og forhåbentlig få den ud til patienterne.
Skriv en kommentarUniversitet vil bringe forskere tættere på industrien Københavns Universitet lancerer et nyt karriereprogram, der skal sikre, at forskningsresultater hurtigere bliver omsat til klinisk praksis og udnyttet i medicinalindustrien.
Skriv en kommentarNyt mærkningssystem kan sætte en stopper for kopivarer Forskere fra Københavns Universitet har udviklet det, de kalder ‘verdens sikreste mærkningssystem’, som kan stoppe kopiering af bl.a. lægemidler. Koderne i mærkningssystemet kan ikke brydes, da de er baseret på tilfældige fysiske mønstre.
Skriv en kommentar
Kunstig intelligens fortæller forskere om effekt af lægemidler En model baseret på kunstig intelligens kan på baggrund af information fra en lang række datakilder pege på, hvordan forskellige lægemidler vil virke helt ned på det molekylære niveau på den enkelte person.
Skriv en kommentar
Forskere kortlægger medicineringsfejl i sundhedsvæsenet Fra 2014 til 2018 blev der indrapporteret omkring 480.000 medicinrelaterede utilsigtede hændelser til Dansk Patientsikkerhedsdatabase. Forskere har gennemgået tallene og blandt andet identificeret, hvor mange gange det har ledt til alvorlige konsekvenser for patienter, og hvilke lægemidler der typisk er involveret.
Skriv en kommentar
Forskere finder gigantisk hul i viden om misbrug blandt folk med psykoser Dansk gennemgang af den internationale forskning viser, at der er en overvældende mangel på studier af god kvalitet af behandling af personer med psykotiske lidelser og alkoholmisbrug. Der er behov for mere forskning og en målrettet tilgang til farmakologisk behandling af denne gruppe patienter, siger forsker.
Skriv en kommentar
Kasseret behandling mod delir øger overlevelsen blandt intensivpatienter Haloperidol har været på markedet som behandling til patienter med delir i flere årtier, men i de seneste år har mange intensivafdelinger erstattet lægemidlet med nyere anden generations antipsykotika. Nu viser ny dansk forskning, at Haloperidol bør beholde sin plads i behandlingen af delir på intensivafdelinger verden over, for lægemidlet er forbundet med øget overlevelse blandt patienter.
Skriv en kommentar
Professor: GSK i front i kapløbet om en RSV-vaccine Verdens største medicinalfirmaer har kastet sig ind i kampen om udviklingen af en vaccine mod RSV. Længst i processen står britiske GSK. Selvom der endnu ikke findes forebyggende behandling mod luftvejsinfektionen, er det usikkert, om danske myndigheder udbyde vaccinen, vurderer infektionsmediciner Jan Gerstoft.
Skriv en kommentarLedende overlæge mener berøringsangst er en hæmsko: Kliniske forsøg er ren win-win-win Når patienter indgår i kliniske forsøg med lægemidler, betaler firmaerne bag lægemidlerne typisk for medicinen under forsøgene. Derfor kan der være millioner af kroner at hente, hvis sundhedsvæsenet i højere grad ser kliniske forsøg med lægemidler som en måde at spare penge på, siger forsker og ledende overlæge. Klinisk forskning er ikke bare gavnligt for patienter, der får adgang til de nyeste former for behandling, det er også gavnligt for økonomien.
Skriv en kommentar
Regioner udmønter de første forskningsmillioner fra life science-strategien Hovedstaden og Midtjylland melder sig som de første regioner til at bruge deres andel af de årlige ti millioner kroner, som regeringen har sat til side til oprettelse af delestillinger. Nu skal Region Hovedstaden beslutte, hvilke forskningsområder der skal kunne søge om pengene.
Skriv en kommentar
Paracetamol får sædceller til at spænde ben for sig selv Paracetamol er under mistanke for at reducere mænds evne til at få børn. Mens ét dansk studie peger på en mulig mekanistisk forklaring, indikerer et andet dansk studie, at sædkvaliteten ikke er i risiko ved sporadisk brug af det smertestillende middel.
Skriv en kommentar