Kombinationsbehandling med paracetamol og ibuprofen reducerer behovet for morfin Dansk studie dokumenter, at hofteopererede patienters behov for smertelindring med morfin er markant lavere, når de behandles med en kombination af paracetamol og ibuprofen.

Kombinationen af de hyppigt anvendte smertestillende midler paracetamol og ibuprofen reducerer hofteopererede patienters behov for morfin efter operationen signifikant. Det viser resultaterne af det danske PANSAID-studie (PAracetamol and NSAID), som netop er blevet offentliggjort i Journal of the American Medical Association. Resultaterne er vigtige, fordi de viser effekten af en vidt anvendt smertestillende behandling, der gives til millioner af patienter årligt på verdensplan, mener Ole Mathiesen, professor ved Københavns Universitet, overlæge på anæstesiologisk afdeling på Sjællands Universitetshospital Køge og medforfatter...

Prøv Dagens Pharma gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få gratis adgang til alle artikler på Dagens Pharma i fire uger. Du modtager også nyhedsbrevet, med de seneste nyheder og historier fra pharmabranchen, fire gange ugentligt (mandag-torsdag). Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.