Insulin kan have stort potentiale til behandling af kronisk tarmbetændelse Forskere på bl.a. Københavns Universitet har i et studie med museforsøg opfundet en ny metode til at behandle kronisk tarmbetændelse med insulin. Forskerne har oprettet en virksomhed med henblik på at teste behandlingen og forhåbentlig få den ud til patienterne.

Kroniske betændelsestilstande i tarmen hos mus kan blive behandlet effektivt ved at sprøjte insulinen ind i endetarmen, viser et nyt studie, som er resultatet af et samarbejde mellem Københavns Universitet og Roskilde Universitet, fremgår det af en pressemeddelelse fra det sundhedsvidenskabelige fakultet på Københavns Universitet. »Vores nye forsøgsbehandling i mus med insulin viser stort potentiale til behandling af kronisk betændelse i tarmen hos mennesker som Colitis Ulcerosa, der for mange er forbundet med stort ubehag. Eksisterende behandlinger angriber tarmens eget...

Prøv Dagens Pharma gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få gratis adgang til alle artikler på Dagens Pharma i fire uger. Du modtager også nyhedsbrevet, med de seneste nyheder og historier fra pharmabranchen, fire gange ugentligt (mandag-torsdag). Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.