Sundhedsstyrelsen: Lægemiddelstyrelsen tager for meget hensyn til prisen på astma- og KOL-midler Lægemiddelstyrelsen tager mere hensyn til pris end til effekt og bivirkninger i et udkast til en revurdering af tilskud for KOL og astma-lægemidler, mener Sundhedsstyrelsen.

Prisen for lægemidler til patienter med astma og KOL spiller en alt for afgørende rolle for, hvilke midler der fremover skal have generelt tilskud. Det pointerer Sundhedsstyrelsen i et høringssvar til Lægemiddelstyrelsen (s. 53), som for øjeblikket er ved at revurdere medicintilskud til alle KOL- og astma-midler. Sundhedsstyrelsen bifalder det nødvendige fokus på rationel og prisbillig lægemiddelbehandling, men skriver, at et snævert fokus på pris er uhensigtsmæssig. »Vi synes overordnet, at det bærer for meget præg af hensynet til prisen i...

Prøv Dagens Pharma gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få gratis adgang til alle artikler på Dagens Pharma i fire uger. Du modtager også nyhedsbrevet, med de seneste nyheder og historier fra pharmabranchen, fire gange ugentligt (mandag-torsdag). Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.