Nævn klar med ny anbefaling af tilskud til astma- og KOL-medicin Læger udskriver for meget inhalationssteroid til patienter med KOL, mener Medicintilskudsnævnet, der efter tre års arbejde er klar med anbefalinger for revurdering af tilskud til medicin mod astma og KOL.

Tilskuddet til kombinationerne af en langtidsvirkende beta-2-agonist (LABA) og inhalationssteroid (ICS) skal klausuleres. Det mener Medicintilskudsnævnet, der har sendt sin anbefaling om tilskudsstatus for medicin mod astma og KOL til Lægemiddelstyrelsen. Medicintilskudsnævnet har lagt vægt på, at der er et overforbrug af inhalationssteroid (ICS) til patienter med KOL, hvilket nævnet ikke mener er hensigtsmæssigt, skriver Lægemiddelstyrelsen. De korttidsvirkende antikolinergika (SAMA) samt kombinationerne af en korttidsvirkende beta-2-agonist (SABA) og en SAMA, bør kun bruges til de patienter, der ikke kan behandles med en SABA...

Prøv Dagens Pharma gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få gratis adgang til alle artikler på Dagens Pharma i fire uger. Du modtager også nyhedsbrevet, med de seneste nyheder og historier fra pharmabranchen, fire gange ugentligt (mandag-torsdag). Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.