Helle Harder, der er sektionsleder i de nyoprettede Videnskabsetiske Medicinske Komiteer (VMK), har sin tvivl om, hvorvidt der er ansat nok mandskab i det nye system.

Stor EU-ændring i ansøgninger til kliniske forsøg på vej: Mange ved slet ikke, at det sker EU's forordning for kliniske lægemiddelforsøg vender op og ned på, hvordan firmaer og offentlige forskere skal ansøge om at udføre deres forsøg. Men langtfra alle er klar over, at ændringen er på vej. Lif frygter for tekniske og administrative udfordringer, når forordningen træder i kraft i begyndelsen af næste år.

Det lyder måske tørt, men det vil få stor betydning. Implementeringen af EU’s forordning for kliniske forsøg med det lidet mundrette navn 536/2014 står for døren, og både industri og myndigheder væbner sig i disse uger og måneder, før slaget skal slås i slutningen af januar af næste år. Den del af forordningen, der vedrører klinisk afprøvning af medicinsk udstyr, træder i kraft 26. maj. Lige nu er EU stadig i gang med at få alt det tekniske til at...

Prøv Dagens Pharma gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få gratis adgang til alle artikler på Dagens Pharma i fire uger. Du modtager også nyhedsbrevet, med de seneste nyheder og historier fra pharmabranchen, fire gange ugentligt (mandag-torsdag). Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.