En nøje udvalgt gruppe af hjernetumorpatienter med tilbagefald har god effekt af behandling med Avastin. Det viser erfaringer fra Region Hovedstaden, fortæller overlæge Hans Skovgaard Poulsen, der er chef for strålebiologisk laboratorium og neuro-onkologisk afsnit ved Rigshospitalet, hvor ca. halvdelen af alle danske patienter med hjernetumorer behandles. »Mange patienter med tilbagefald af sygdommen er i en rigtig god almen tilstand, og mange patienter ønsker behandling. Men hvis alle patienter med recidiv ukritisk behandles med Avastin, er det vores vurdering, at...

Hanne Rolighed går på pension: »Prioritering er også at turde sige nej til noget, der virker« Hanne Rolighed Christensen har gennem årtier haft en central rolle i forhold til de fleste aspekter af lægemiddelanvendelse i det danske sundhedsvæsen og har nærmest været synonym med specialet klinisk farmakologi. Nu giver hun stafetten videre og går på pension. Ikke på grund af mangel på energi eller ideer, men fordi der skal være bedre plads til musikken, kunsten, naturen og familien.
Skriv en kommentar
National tværfaglig gruppe har sikret remdesivir til patienter med COVID-19 Et hurtigt etableret, nationalt multidisciplinært team har med succes sikret, at alle danske COVID-19-patienter, der opfyldte kriterierne for remdesivir-behandling, har fået behandlingen. Medicinen er indtil videre stillet gratis til rådighed af producenten, Gilead.
Skriv en kommentar
»Læger har fortsat rig mulighed for at ordinere ny medicin« Danske Regioners krav om, at en læge skal have en særlig grund til at ordinere et lægemiddel, som ikke er standardbehandling – det syvende princip – er ikke et forsøg på at afholde læger fra at ordinere ny medicin, som ikke er standardbehandling, sådan som patientforeninger meldte ud ved høring.
Skriv en kommentarMidtjylland er klar til at droppe Avastin til behandling af hjernetumorer På baggrund af en gennemgang af Avastins effekt melder klinikere i Region Midtjylland sig nu klar til at stoppe brugen af midlet til behandling af hjernetumorer, hvis de andre regionerne følger trop.
Skriv en kommentar
Medicinforum: Lægers efteruddannelse skal struktureres bedre i regionerne Lægers efteruddannelse er efterladt i »et vakuum«, efter flere regioner har vedtaget nye initiativer i forbindelse med habilitetsregler, så de ikke er afhængige af lægemiddelindustrien. Det mener formand for Tværregionalt Forum for Koordination af Medicin.
Skriv en kommentar
Region Hovedstaden kommer sagsbunker til livs efter år med lange ventetider Nye systemer, flere ansatte og et fast hold af medarbejdere har været med til at nedbringe sagsbehandlingstiderne i De Videnskabsetiske Komitéer i Region Hovedstaden. Udviklingen glæder overlæge Allan Linneberg og læge Sanne Marie Thysen, som dog begge påpeger, at der stadig er plads til forbedring.
Skriv en kommentar
Klinikere i brechen for patienter med pletskaldethed: Nu sker der noget Der har været stor usikkerhed blandt patienter og læger om, hvad der sker med JAK-hæmmeren Oluminant, som trods forsommerens godkendelse mod pletskaldethed ikke havde udsigt til at nå danske patienter. Efter stort pres har firmaet bag lægemidlet og de danske myndigheder taget sagen op. Om behandlingen ender på sygehus eller i primærsektor, er dog endnu uklart.
Skriv en kommentar
Hovedstadens kræftlæger måtte gå tomhændet hjem I et nyt fase 3-studie viser lægemidlet Enhertu markant forbedret overlevelse hos en underbehandlet gruppe af brystkræftpatienter. Alligevel vil Region Hovedstadens Lægemiddelkomité ikke imødekomme klinikernes ansøgninger om ibrugtagning. Formand for brystcancergruppe peger på fejl i systemet.
Skriv en kommentar
Hanne Rolighed Christensen: Meget er elastik i metermål I et interview med Dagens Pharma afviser Hanne Rolighed Christensen, der er formand for Task Force i Region Hovedstaden, at Task Forces vurderinger er politisk-økonomiske.
Skriv en kommentar
Ph.d. på pause: Izzet Altintas ventede på svar i 182 dage Siden oktober 2021 har Izzet Altintas ventet på godkendelse af et ph.d.-projekt, der har potentiale til at forebygge senkomplikationer efter blodpropper i benene. Der gik næsten et halvt år, inden han hørte fra De Videnskabsetiske Komiteer i Region Hovedstaden.
Skriv en kommentar
Lange sagsbehandlingstider lammer forskningen i Region Hovedstaden Sidste år overskred hovedstadens videnskabsetiske komiteer sagsbehandlingstiden i mere end ni ud af ti sager. Problemerne med lange ventetider går flere år tilbage og har allerede kostet forskningssamarbejder, tid og penge. Nu vil regionen komme sagsbunkerne til livs.
Skriv en kommentar