Niels Frimodt-Møller, overlæge
På godt tre år er det lykkedes at nedbringe antallet af recepter på antibiotika markant. Det er ret godt gået, mener professor og overlæge Niels Frimodt-Møller fra Klinisk Mikrobiologisk Afdeling, Diagnostisk Center, Rigshospitalet.Foto: Jens Astrup Ritzau/Scanpix.

Professor: Nationale antibiotikamål er stort set nået – lad os opstille nogle nye I 2017 udstak Sundheds- og Ældreministeriet en national handlingsplan for antibiotika til mennesker. Planen har ifølge professor og overlæge Niels Frimodt-Møller fra Rigshospitalet været en succes, og derfor ønsker han nye nationale mål.

I juli 2017 lavede Sundheds- og Ældreministeriet en fireårig national handlingsplan for brug af antibiotika til mennesker. Baggrunden for handlingsplanen var, at forbruget af antibiotika havde været stigende i Danmark, og at antibiotikaresistens var blevet et større og større problem, som truede folkesundheden. Handlingsplanen havde tre mål: at få reduceret forbruget af antibiotika, bremse den stigende forekomst af antibiotikaresistente bakterier og sikre, at kritiske antibiotika kun blev brugt, når der ikke var andre udveje. Ifølge Niels Frimodt-Møller, professor og overlæge...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Prøv Dagens Pharma gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få gratis adgang til alle artikler på Dagens Pharma i fire uger. Du modtager også nyhedsbrevet, med de seneste nyheder og historier fra pharmabranchen, fire gange ugentligt (mandag-torsdag). Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.


Allerede bruger? Log ind