Stinus-Lindgreen
»Vi har set eksempler på resistens i Danmark. Multiresistens er ikke teoretisk. Vi ved, at det er der nu, og at det kommer til at vokse i fremtiden« siger Stinus Lindgreen, sundheds- og forskningsordfører for Radikale Venstre.

Politikere om antibiotikaresistens: »En alvorlig udfordring« Antibiotikaresistens kan blive fremtidens globale sundhedskrise, erkender politikere. De radikale og Venstre vil bevare det nuværende statslige forskningsbudget.

10 millioner mennesker forventes på globalt plan at dø af antibiotikaresistens i 2050. Allerede i dag vurderer WHO, at det ulmende problem koster 700.000 menneskeliv årligt Selvom truslen fra den ‘langsomme tsunami’, som WHO har døbt resistenskrisen, er klokkeklar, er løsningerne langt fra indlysende: »Det er et komplekst problem, og der er ikke nogen enkel løsning på det,« siger Stinus Lindgreen, sundheds- og forskningsordfører for Radikale Venstre. Ikke et teoretisk problem Selvom resistenskrisen lige nu kun mærkes som et bølgeskvulp...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Prøv Dagens Pharma gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få gratis adgang til alle artikler på Dagens Pharma i fire uger. Du modtager også nyhedsbrevet, med de seneste nyheder og historier fra pharmabranchen, fire gange ugentligt (mandag-torsdag). Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.


Allerede bruger? Log ind