En simpel blodprøve vil måske i fremtiden kunne bruges til at afsløre, om en person har kræft. Det viser ny forskning fra Aarhus Universitetshospital og Aarhus Universitet, skriver Aarhus Universitetshospital. På verdensplan bliver 14 millioner mennesker hvert år diagnosticeret med kræft. Mange af disse tilfælde bliver først opdaget, når kræften er så fremskreden, at der kun er få behandlingsmuligheder tilbage. Men hvis kræften blev fundet tidligere, ville man med effektiv behandling kunne redde op mod en million liv. Det er udgangspunktet for den...
Ny forskning: Molekyle kan afsløre, om kemoterapi virker Forskere fra Aarhus Universitetshospital og Aarhus Universitet står bag en ny opdagelse, der kan gøre det nemmere at finde ud af, om en tarmkræftpatient vil have gavn af kemoterapi.
Skriv en kommentar
Ny lægemiddelkandidat giver håb i kampen mod gule stafylokokker Et schweizisk-hollandsk biotekfirma har udviklet en helt ny type lægemiddel mod gule stafylokokker. Lægemidlet, som angriber bakterier, er blevet undersøgt i vævsprøver fra danske patienter med T-lymfekræft i huden, og resultaterne har været så lovende, at der kan være et klinisk forsøg med denne hårdt prøvede patientgruppe på vej allerede til næste år.
Skriv en kommentar
Seks gener spiller afgørende rolle for lægemiddelresistens ved prostatakræft Mutationer i seks gener gør prostatakræft resistent over for PARP-hæmmere. Lægemidler, der kan genoprette effekten af generne, kan få kræftbehandlingen til at virke igen. Ny viden kan lede til både bedre diagnoser og forhåbentlig nye kombinationsbehandlinger til patienter med prostatakræft, siger forsker.
Skriv en kommentarNyt studie: Epilepsimedicin under graviditet øger risikoen for ADHD hos barnet Et nyt dansk studie baseret på data for mere end 900.000 danske børn viser, at risikoen for at et barn udvikler ADHD forøges, hvis moren behandles med stoffet valproat, der findes i epilepsimedicin.
Skriv en kommentarTre år efter godkendelse i KRIS vil Aarhus Universitetshospital tilbyde behandling mod prostatakræft Aarhus Universitetshospital er klar til at tilbyde behandling med kræftmidlet Xofigo fra Bayer.
Skriv en kommentarForskere vil forudsige den bedste behandling af blærekræft Forskere fra Aarhus Universitet får 15 mio. kr. fra Novo Nordisk Fonden.
Skriv en kommentarPatienter har fortsat gavn af immunterapi efter afbrudt behandling Et nyt studie stiller spørgsmål ved den standardiserede fremgangsmåde, hvor behandling med immunterapi fortsættes indtil sygdommen progredierer, mener overlæge fra Aarhus Universitetshospital.
Skriv en kommentar
Keytruda vil blive ny standard til 30 pct. af NSCLC-patienter Søndagens late breaking abstracts på lungeområdet vil ifølge Peter Meldgaard betyde, at pembrolizumab bliver ny førstelinjestandard til de 30 pct. af NSCLC-patienter, der har et højt udtryk af PD-L1.
Skriv en kommentar
Aarhus vil tiltrække flere kliniske forsøg
Skriv en kommentar
Forsker om ny CRISPR-behandling: En historisk milepæl inden for moderne medicin Det britiske lægemiddelagentur har som det første i verden godkendt en CRISPR-genbehandling. Det vil bane vejen for behandlinger til tusindvis af sygdomme, som der hidtil ikke har været behandlinger til, lyder det fra lektor på Aarhus Universitet.
Skriv en kommentar
Endelig kan lymfompatienter behandles med CAR-T-celleterapi: »Enormt betydningsfuldt« Hæmatologer har ventet længe på Medicinrådets seneste beslutning om at anbefale brugen af CAR-T-celleterapi til patienter med diffust storcellet B-celle lymfom. Nu er det endeligt muligt for læger at behandle deres patienter med den revolutionerende form for behandling, og det kommer vi til at se meget mere af i fremtiden, siger formand for Dansk Lymfom Gruppe.
Skriv en kommentar