Ny forskning: Molekyle kan afsløre, om kemoterapi virker Forskere fra Aarhus Universitetshospital og Aarhus Universitet står bag en ny opdagelse, der kan gøre det nemmere at finde ud af, om en tarmkræftpatient vil have gavn af kemoterapi.

Behandling med kemoterapi virker kun for omkring halvdelen af landets tarmkræftpatienter, og det er ikke muligt at forudsige, hvem der har gavn af behandlingen. Det håber forskere fra Aarhus Universitetshospital og Aarhus Universitet nu at lave om på. Forskerne har i tre år arbejdet på at udvikle såkaldte biomarkører, som kan forudsige, om en behandling virker. Nye resultater fra forskergruppen viser, at et molekyle, som er særligt forekommende i kræfttumorer, forhindrer kemoterapi i virke. En af forskerne er postdoc Mads...

Prøv Dagens Pharma gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få gratis adgang til alle artikler på Dagens Pharma i fire uger. Du modtager også nyhedsbrevet, med de seneste nyheder og historier fra pharmabranchen, fire gange ugentligt (mandag-torsdag). Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.