Ny analyse: Banebrydende kræftmiddel alt for dyrt Amerikanske sundhedsøkonomer og kræftpatienter når i en fælles beregning frem til, at Novartis på sit CAR-T-produkt Kymriah opnår en profit på 65 pct. En tilsvarende høj pris kan skade det danske sundhedsvæsen, advarer klinisk kræftlæge.

Prisen på Novartis’ banebrydende CAR-T-middel Kymriah til behandling af unge og yngre patienter med akut lymfatisk leukæmi, er sat mindst 315.000 amerikanske dollars for højt i USA. Det konkluderer amerikanske sundhedsøkonomer og et par kræftpatienter ved Women’s Hospital/Harvard Medical School efter at have foretaget en beregning, som de netop har publiceret som et ikke peer-reviewed debatindlæg i Health Affairs Blog. Ved bl.a. at medregne omkostninger til forskning, udvikling, produktion, patientstøtte-programmer og rabatter analyserer gruppen sig frem til, at lægemiddelproducenten Novartis...

Prøv Dagens Pharma gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få gratis adgang til alle artikler på Dagens Pharma i fire uger. Du modtager også nyhedsbrevet, med de seneste nyheder og historier fra pharmabranchen, fire gange ugentligt (mandag-torsdag). Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.