Medicinrådet vil gennemgå evidensen for et off-label-præparat i en fælles regional behandlingsvejledning for behandling af attakvis multipel sclerose og recidiverende multipel sclerose (MS og RMS). Dette sker på trods af indvendinger fra flere virksomheder. Det slår Medicinrådet fast i breve til Roche, Biogen og Lægemiddelindustriforeningen (Lif). »Vi er fortsat af den opfattelse, at det vil være af væsentlig klinisk interesse, at evidensen for brug af rituximab vil blive gennemgået af fagudvalget,« skriver rådet til Lif. Medicinrådet nævner i sit svar...
Firmaer kritiserer Medicinrådet for at vurdere off-label-medicin Medicinrådet vil gennemgå evidensen for brug af et off-label-præparat i ny behandlingsvejledning. »Det er formålsløst«, skrive Roche og Biogen i henvendelse til rådet.
Skriv en kommentar
Pædiatere beder Folketinget om hjælp: »Det er efterhånden svært at se forældrene i øjnene« De to overlæger Allan Lund og Peter Born har haft foretræde for Folketingets Sundhedsudvalg for at lægge pres på Sundhedsministeriet, der stadig har Sundhedsstyrelsens anbefaling om indførelse af screening for SMA hos nyfødte under behandling.
Skriv en kommentar
Juraeksperter blåstempler brug af off-label i Medicinrådet: Det er sobert og velargumenteret To juridiske topfolk fra SDU har gransket det retlige fundament for off-label brug. De vurderer, at Medicinrådet godt kan godkende lægemidler off-label samt bruge off-label midler som komparator.
Skriv en kommentar
Leif Vestergaard mærker pres fra lægemiddelfirmaer: Giv Medicinrådet flere muskler Medicinrådet oplever at industrien i langt højere grad end tidligere forsøger at lægge pres på rådet. Det får Leif Vestergaard til at pege på nødvendigheden af en ny tilgang til medicinområdet – og flere beføjelser til Medicinrådet.
Skriv en kommentar
På 3 år har Medicinrådet afvist 21 ud af 40 nye kræftlægemidler Medicinrådet i Danmark afviser flere kræftlægemidler, som andre europæiske lande godkender. Det viser en ny opgørelse foretaget for Dagens Medicin og Dagens Pharma, som vækker undren og bekymring blandt kræftlæger.
Skriv en kommentar
Sundhedsøkonom om Medicinrådet: »Det har bestemt været i stand til at gøre en forskel i forsøget på at lave priskonkurrence« Medicinrådets årsrapport viser, at rådet er lykkedes med at gøre en forskel på prissiden, lyder det fra sundhedsøkonom Trine Kjær. Den viser desuden, at godt halvdelen af sagerne bliver behandlet til tiden. Det glæder Lægemiddelindustriforeningen, som dog savner mere transparens i afslag.
Skriv en kommentar
ATMP i fokus på konference: »Vi skal have risikoen fordelt« Der er brug for alternative betalingsmodeller, mere samarbejde og politisk bevågenhed, når det kommer til avancerede medicinske terapier. Sådan lød nogle af budskaberne fra Medicinrådet, Kræftens Bekæmpelse og Lægemiddelindustriforeningen til ATMP-konference.
Skriv en kommentar
Adam Wolf vil effektivisere Medicinrådet: »Der kan stadig strammes op på valideringsprocessen« Adm. direktør i Danske Regioner, Adam Wolf, fortæller i et interview med Dagens Pharma om forventningerne til regionernes ni tiltag, der sammen med en konsulentundersøgelse skal nedbringe sagsbehandlingstiderne i Medicinrådet.
Skriv en kommentar
Medicinrådets QALY-sager er ofte forsinket Medicinrådet overskrider tidsfristen i tre ud af syv sager har overskredet tidsfristen på 16 uger. Lægemiddelindustriforeningen (Lif) har lavet en rundspørge blandt medlemmerne. Derfor vil Lif have rådet til at stramme op.
Skriv en kommentar
Lif om firmaer, der skal skære i prisen: »Det bliver svært at forestille sig« Lægemiddelindustriforeningen (Lif) har svært ved at se meningen i, at firmaerne skal give yderligere nedslag i prisen, når de ansøger om en betinget godkendelse. Det fremgår ellers af Danske Regioners udspil til en model for betingede anbefalinger.
Skriv en kommentarEfter dobbeltmøde i Medicinrådet: Tre kræftmidler fik grønt lys, mens genterapi blev sat på udvidet clock-stop Mindre patientgrupper inden for lungekræft og prostatakræft kan nu blive tilbudt nye behandlinger, efter at Medicinrådet i går og i forgårs vendte tomlen op til Bayers darolutamid, Pfizers lorlatinib og Roches entrectinib. Novartis' genterapi onasemnogene abeparvovec mod spinal muskelatrofi blev sat på udvidet clock-stop.
Skriv en kommentar