Det danske medicinalfirma Lundbeck vil indlede drøftelser med lægemiddelmyndigheder om mulighederne for at få godkendt lægemidlet desmoteplase til behandling af patienter med apopleksi, selvom de første resultater fra virksomhedens fase II-forsøg, DIAS-3,viste ellers, at midlet ikke havde en effekt, der var signifikant bedre end placebo. Men en ny analyse har vist, at trombolysebehandling med desmoteplase, der er udviklet ud fra spyt fra flagermuse, forbundet med forbedret funktionsevn sammenlignet med placebo hos de patienter, der opfyldte kriterier for deltagelse i studiet....
Lundbeck dropper udvikling af trombolysemiddel
Skriv en kommentarBatman fra Valby
Skriv en kommentarIndustri jubler over ny national biobank
Skriv en kommentar
Ny analyse: Life science-industrien brager frem, men halter bagud på startups Det går godt for life science-industrien i Danmark, viser en ny analyse. Dog er Danmark bagud, når det kommer til overgangen mellem forskning og kommercialisering. Forskning og erhvervsliv skal forbindes bedre, lyder det fra forsknings- og uddannelsesminister Christina Egelund (M).
Skriv en kommentar
Industriens bud: Sådan skal 210 mio. til life science-strategi bruges Lægemiddelindustriforeningen, Medicoindustrien og Dansk Erhverv kommer med deres forslag til, hvad regeringens bebudede 210 millioner kroner skal gå til.
Skriv en kommentarLundbeck fremlægger nye, positive resultater for migrænemiddel
Skriv en kommentarFDA godkender ny behandling til multiple sklerose
Skriv en kommentar
Lif advarer: Markedsfejl kan koste millioner af mennesker livet Antibiotikaresistens bliver en global sundhedskrise. Derfor skal vi bruge mindre antibiotika og få større fokus på udvikling af nye lægemidler, mener Henrik Vestergaard, viceadministerende direktør i Lif.
Skriv en kommentar
Læge: Coronakrise truer nye patientbehandlinger Midlerne til grundforskning forventes at blive reduceret næste år. Forskere og industri advarer om langsigtede konsekvenser af kortsigtet tænkning.
Skriv en kommentar
Leo-direktør om kæmpebevilling: Nu er vi ligesom i gang En uddeling på 400 mio. kr. til Københavns Universitet fra Leo Fondet, der ejer Leo Pharma, markerer begyndelsen på en ny tid, hvor fonden vil dele flere penge ud, særligt til større projekter, siger fondsdirektør.
Skriv en kommentarLeo Fondet giver 400 mio. kr. til hudforskningscenter
Skriv en kommentar