Henrik Vestergaard, viceadministrerende direktør i Lif, fortæller, at Lif ønsker, at Medicinrådet som grundregel skal forpligtes til at følge fagudvalgenes indstillinger.

Lif: Medicinrådet skal forpligtes til at følge fagudvalgene Medicinrådet følger i hver sjette tilfælde ikke fagudvalgenes oprindelige indstillinger. Det vil Lægemiddelindustriforeningen have lavet om på, men Medicinrådet mener, proceduren er fin.

Når Medicinrådets fagudvalg kommer med en indstilling til Medicinrådet om et lægemiddels kliniske merværdi, er det langt fra i alle sager, at Medicinrådets endelig afgørelse følger eksperternes vurdering. I hvert sjette tilfælde – hvilket svarer til 11 ud af rådets 68 afsluttede sager – ender Medicinrådets afgørelse med at være anderledes end fagudvalgets faglige vurderinger. Det viser en optælling, som Medicinrådet har lavet for Dagens Pharma på baggrund af rådets 68 afsluttede sager. I seks af de 11 sager nåede...

Prøv Dagens Pharma gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få gratis adgang til alle artikler på Dagens Pharma i fire uger. Du modtager også nyhedsbrevet, med de seneste nyheder og historier fra pharmabranchen, fire gange ugentligt (mandag-torsdag). Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.