Skift til biosimilære lægemidler medfører ingen nye bivirkninger Indberetninger for biologiske referencelægemidler og biosimilære lægemidler peger ikke på uventede problemer med de biosimilære versioner, viser rapport fra Lægemiddelstyrelsen.

Skift til biosimilære lægemidler medfører generelt ikke øget risiko for bivirkninger. Det fremgår af Lægemiddelstyrelsens rapport Bivirkningsindberetninger om og forbrug af udvalgte biologiske lægemidler: Overvågning af udvalgte biologiske lægemidler i perioden 1.juli til 31. december 2017. »Lægemiddelstyrelsen har ikke identificeret signaler om sikkerhedsproblemer ved biologiske eller biosimilære lægemidler, herunder ved skift mellem biologiske og biosimilære lægemidler, ved gennemgangen af de modtagne bivirkningsindberetninger‚ skriver styrelsen i rapport. Lægemiddelstyrelsen har i andet halvår af 2017 modtaget i alt 100 bivirkningsindberetninger på en række...

Prøv Dagens Pharma gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få gratis adgang til alle artikler på Dagens Pharma i fire uger. Du modtager også nyhedsbrevet, med de seneste nyheder og historier fra pharmabranchen, fire gange ugentligt (mandag-torsdag). Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.